Nevşehir Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre, yapılan ölçümlerle kar kalınlığının yüksek kesimlerde  35 cm. olarak belirlendiği  şehir merkezinde, son 24 saat içerisinde metrekareye düşen yağış miktarı da 19.6 kilogram oldu.

Bölgemizi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı ilimizin alçak kesimlerinde 20-25 santimetre olurken, yüksek kesimlerinde 35 santimetreye ulaştı.

Son yılların en yoğun kar yağışının gerçekleştiği şehir merkezinde, Nevşehir Belediyesi  Afet Koordinasyon Başkanlığında,  Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kar yağışı ile birlikte şehir merkezindeki ana yollar başta olmak üzere bulvar, cadde ve mahallelerde trafik akışının düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla karla temizleme çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

Yağan kar ile birlikte yollarda buzlanmanın önüne geçebilmek için bir yanda kar küreme araçlarıyla kar temizliği yapan ekipler bir yandan da tuzlama yapıyor. Sadece 2 gün içerisinde 200 tona yakın tuz karışımının kullanıldığı çalışmalara Nevşehir Belediyesi’nin tüm iş makinaları katılıyor.