Bu sabah saatlerinde başlayan kar yağışı Nevşehir'de etkisini sürdürüyor.Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Soğuk ve Yağışlı Bir Hafta, Hava Sıcaklığı Hissedilir Derecede Azalacak!

METEOROLOJİK DEĞERLENDİRME VE UYARI

 Tarih : 15.02.2015   Saat : 13:30   Uyarı No : 7007   Uyarı Kodu : Normal

Soğuk ve Yağışlı Bir Hafta, Hava Sıcaklığı Hissedilir Derecede Azalacak!

Genel Durum :

Bölgemiz; Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı bir havanın etkisine girecek. Hava sıcaklığının, Salı gününden itibaren hissedilir derecede azalacağı beklenmektedir.

16.02.2015 Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren başlayacak kar yağışının Pazartesi ve Salı günleri özellikle yüksek kesimler olmak üzere bölge genelinde, Çarşamba  günü de Kayseri'nin güney ve doğu ilçeleri, Yozgat'ın doğu ilçeleri ve Sivas çevrelerinde yer yer etkili olacağı ve Cuma gününe kadar etkisini azaltarak aralıklı olarak devam edeceği tahmin edilmektedir.

Hava Sıcaklığı : Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığı, Salı gününden itibaren hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalarak mevsim normallerinin altına düşecek.

 Rüzgar :  Salı gününden itibaren kuzeyli yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetlice     (30-50 km/saat) esecek.

UYARI : Beklenen kar yağışı ve aşırı soğuyacak hava sebebiyle oluşabilecek olumsuzluklara (yüksek kesimlerde tipi, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
Nevşehir’de sabah saatlerinden itibaren kar yağışı başladı.
 
Nevşehir’de günlerdir beklenilen kar yağışı bugün sabah saatlerinden itibaren başladı. Nevşehir İl Merkezinde sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı hafta boyunca etkili olması bekleniliyor. Nevşehir’de bugün gün boyunca yağması beklenilen kar yağışı nedeniyle hava sıcaklığı -2 dereceye kadar düşecek. Hafta boyunca ise ilimizde hava durumu şu şekilde olacak.
 
17 Şubat Salı, Kar yağışı devam edecek. En düşük hava sıcaklığı -3 derece, en yüksek hava sıcaklığı ise -2 derece olması bekleniyor.
 
18 Şubat Çarşamba, Kar yağışı etkisini göstermeye devam edecek. En düşük hava sıcaklığı -11 derece, en yüksek hava sıcaklığı ise -6 derece olması bekleniyor.
 
19 Şubat Perşembe, Nevşehir’de kar yağışı devam edecek. En düşük hava sıcaklığı -10 derece, en yüksek hava sıcaklığı ise -3 derece olması tahmin ediliyor.
 
20 Şubat Cuma, Nevşehir’de kar yağışı devam edecek. En düşük hava sıcaklığı -6 derece, en yüksek hava sıcaklığı ise -2 derece olması tahmin ediliyor.