NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, uzun yıllardan beri kayısı üretiminin özellikle ilçe ve bağlı kasaba ve köylerde yoğun olarak gerçekleştirildiği Nevşehir'de kayısı üreticilerinin ciddi sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Ağaçlarından toplanılmaya başlanılan kayısının üreticiler tarafından meyve suyu fabrikalarına satıldığını ifade eden Ekiz, fabrikaların Nevşehir bölgesinde bu yıl kayısıyı kilosu 25 kuruştan üreticiden satın aldığını belirtti.

Üreticilerin geçtiğimiz yıl kilosu 20 kuruştan sattığı kayısıdan dolayı büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını söyleyen Ekiz, "Tarımsal faaliyetlerle geçimini sağlayan ailelerin büyük bölümünün tarla ve bahçelerinde kayısı ağaçları bulunuyor. Çiftçilerimiz her yıl yaz aylarında ağaçlarındaki bu kayısılarını toplayıp satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Ancak son yıllarda kayısı fiyatlarındaki ciddi düşüş büyük hayal kırıklığı yaşattı. Şu anda üreticiler kilosunu ancak 25 kuruştan satabiliyor. Bir bardak çayın 65 kuruş olduğu bir dönemde bu komik fiyatlardan dolayı birçok üretici ağaçlarındaki kayısıyı toplama zahmetine bile girmek istemiyor" dedi.