Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun destek verdiği, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen “Kent Muhabirliği” konulu Gazetecilik Eğitim Semineri başladı.

Nevşehir'de görev yapan Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği seminer 4 gün sürecek. Seminere www.fibhaber.com dan FİB Haber Merkezi Genel Koordünatörü İbrahim Uysal'da katıldı.

Nevşehir Medya Evi’nde ki ilk günkü eğitimde, Anadolu Ajansı'ndan emekli gazeteci Ramazan Şanıvar, köşe yazarlığı konusunu anlattı. 

Gazetecinin çok önemli bir görev yaptığını belirten Şanvar, bir gazetecinin yalan haberden uzak durması gerektiğini, yaptığı haberdeki bilgilerin doğruluğunu mutlaka teyit etmesi gerektiğini söyledi.

Haberde diplomasi dilinin önemli olduğuna vurgu yapan Şanvar, gazetecinin makamlara saygılı olması gerektiğini kaydetti.

Fotoğrafın haber için önemli bir unsur olduğunu ifade eden Şanvar, “Haberi güçlü hale getiren fotoğraf ve videodur. Fotoğraf ve video haberi anlatmalıdır” dedi.


Programın ikinci günü Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca eğitimi verecek. Daha sonra Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan programa konuk olacak. 

NGC Başkanı Bayram Ekici, AHİKA ile imzalanan protokol kapsamında böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek, eğitime katılanlara teşekkür etti.