Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, meyve ağaçlarının dengesini de değiştirdi. Nevşehir ve tüm Kapadokya genelinde kayısı, badem, erik ağaçları, normalden bir ay önce çiçek açtı. Ağaçların erken çiçek açmasından Nevşehirli çiftçiler ve vatandaşlar, mevsimlerin dengesinde meydana gelen değişiklikten endişe ediyor.
- Kuraklıktan endişe ediliyor
Konu hakkında açıklama yapan Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, son yıllarda iklim değişikliğinin kendini iyice hissettirmeye başladığını belirterek, bu yıl da kuraklığın ciddi derecede hissedilmesinden endişe ettiğini söyledi. Özellikle meyve ağaçlarının Nisan ayındaymış gibi çiçek açtığını, çiftçilere sigorta yaptırmaları konusunda uyarıda bulunduklarını söyledi.
-Nevşehir de don riski var

"Mart ayında olmamıza rağmen sanki Nisan-Mayıs aylarındaki gibi bir havada yaşamaktayız. Bu da son günlerde meyve ağaçlarında ve tarımda etkisini gösteriyor. Özellikle meyve ağaçlarında çiçekler açtı ve bunun neticesinde artık o çiçeklenmenin ardından üreticilerimizin de kendilerine göre önlemlerini alıp ilaçlıyor. Ne yazık ki Nevşehir de Nisan sonuna kadar don olayı riski bulunmakta. Bundan ağaçlar zarar görecektir ve Nevşehir için büyük bir kayıp olacaktır. Son ekilen buğday arazilerinde de kuraklığın etkisi kendini hissettiriyor.  


Bahar Gelmiş Kapadokya'ya..

Photo By: Gökhan Karabudak.