Kurban Bayramı'nın ilk gününde yaşanan kurban kesim telaşının ardından bayramın ikinci gününden itibaren Nevşehir'de birçok vatandaş, kurban etinin bir bölümünü kıyma çektirmek için kasapların yolunu tuttu.

Nevşehir il genelinde kurban kesiminin ardından mahalle aralarında ve sokak ortasında kıyma makineleriyle et çekimi yapılması dikkat çekti.

Kasap dükkanı işleten Muhammed Demir, her yıl olduğu gibi bu sene de kasapların kıyma çektirmek isteyen vatandaşlarla dolduğunu söyledi.
 

Kurban Bayramı’nın birinci günü kurban kesiminde yoğunluk olduğunu dile getiren kasap Muhammed Demir, "Kurban Bayramı’nın ikinci, üçüncü, dördüncü günlerinde kesim olduğu sürece bir gün sonrasında etler dinlenir ve işleme hazır olur. İşleme hazır olan etler kasaplarda, kıyma çekilir veya kuşbaşı yapılır. Daha sonra etler evlerde yemek olmaya hazır hale gelir. Kıyma çekiminde bayramın birinci gün fazla bir yoğunluk olmuyor. İkinci gününde kıyma çekiminde yoğunluk oluyor. Yoğunluğumuz ikinci gün itibariyle üçüncü ve dördüncü gün devam edecek" diye konuştu.

Nevşehir Esentepe mahallesi Nevkur Kasap işletme sahibi Muhammed Demir bu vesile ile tüm Nevşehir ve islam aleminin mubarek Kurban Bayramını FİB Haber.Com dan tebrik ediyorum dedi.