Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı görev sahasına geçtiğimiz yıl dâhil edilen Nevşehir önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Nevşehir TKDK İl Binasında, Geniş katılımla gerçekleştirilen toplantıda Nevşehir ili ve (KOP)" Konya Ovası Projesi Mali Destek Proğramı Değerlendirilmesi Toplantısı " ile öneriler masaya yatırıldı.

Kalkınma Bakanlığı'na bağlı olarak kurulan ve 2016 yılında Nevşehir, Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale'nin de dahil edilmesiyle birlikte faaliyet alanındaki il sayısı 8'e yükselen KOP İdaresi’nin KOP Eylem Planı entegrasyon bilgilendirme toplantısı Nevşehir'de yapıldı. 
 
TKDK Nevşehir İl toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ebubekir Gizligider, Murat Göktürk, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, TKDK Nevşehir İl Koordünatörü Murat Asiltürk ile kamu kurum ve kuruluşlarının İl Müdürleri katıldı.
 
“Eylem Planı Entegrasyon Çalışmaları Devam Ediyor”
KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı; İdarenin, bünyesinde yer alan illerin Eylem Planı aracılığı ile kalkınmalarını hızlandırmak, bölgedeki kalkınmaya yönelik yatırımların ve projelerin gerektirdiği araştırma, planlama, programlama, projelendirme, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesi amacıyla bir kurulduğunu hatırlattı.

Bostancı, toplantıda KOP Bölgesi, KOP Eylem Planı ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İlk etapta Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinden oluşan KOP Bölgesine, 2016 yılı Haziran ve Eylül aylarında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararları ile Nevşehir, Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale illerinin de eklendiğini ifade eden Bostancı, İdarenin sorumluluk sahasında bulunan il sayısının 8´e, KOP Bölgesi toplam yüzölçümünün ise 95.579 kilometrekareye ulaştığını belirterek; “2014-2018 yıllarını kapsayan KOP Eylem Planı uygulanmaya devam etmektedir. Hazırlanan KOP Eylem Planının temel amacı bölgede kapsamlı bir dönüşümü gerçekleştirmektir. Bu çerçevede tarımsal yapıda değişimi ve sürdürülebilirliği sağlayarak; sanayi, ticaret, ulaşım, enerji gibi sektörleri güçlendirmek, eğitim, sağlık, kültür ve diğer sosyal hizmetlere erişilebilirliği artırmak, bölgenin rekabet gücünü geliştirmek planın temel öncelikleridir. İdaremiz tarafından KOP Bölgesine yeni katılan illerimizin KOP Eylem Planı’na entegrasyonuna yönelik olarak çalışmalara başlanılmış olup; bu konuyla ilgili Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat Valiliklerine yazılan resmi yazı ile projeler istenmiş ve görev alanımıza yeni katılan illerin KOP Eylem Planı'na entegrasyonu için çalışmalar sürdürülmektedir. Bu konuda başta Valiliklerimiz olmak üzere kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içinde çalışıyoruz.” diye konuştu. 
 
“KOP İdaresi'ni ve çalışmalarını önemsiyoruz”
KOP İdaresi Başkanlığı ile yapılacak çalışmalarda gerekli koordinasyonu sağlamak üzere İl Özel İdaresi bünyesinde 'KOP Koordinasyon Birimi' kurulduğunu söyleyen Nevşehir Valisi İlhami Aktaş “Nevşehir ili olarak biz KOP'a geç dahil olduğumuz için bizim daha fazla efor sarf etmemiz lazım. Ne kadar fazla proje üretirsek o kadar iyi. İşin yakın takipçisiyim. Sunulacak projelerle KOP'un ilimize yapılacak yatırımlara büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.
 
KOP İdaresini ve hazırlanan Eylem Planını önemsediklerini ifade eden Vali Aktaş, KOP’un bölgeye önemli bir katkı sağlayacağına inandığını belirterek, öncelikli olarak proje önerilerini sunacaklarını ardından proje hazırlama aşamasına geçeceklerini söyledi.
 
AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider'de, "Nevşehir TKDK Konya Ovası Projesi'nden daha verimli faydalanmak adına KOP yöneticilerimizle birlikte istişare ve bilgilendirme toplantısı yaptık. Oldukça verimli geçti. KOP'tan Nevşehir'imiz önemli fırsatlar sağlayacağı kanaatindeyim" dedi.

Konuşmaların ardından KOP Eylem Planı Bilgilendirme sunumu yapıldı. Katılımcılara, hangi kurumların ne tür projeler sunabilecekleri ve proje hazırlanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında bilgiler verildi.