Nevşehir Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Yeni TOKİ 3 Etap'da yapılan yol çalışması sırasında kepçe operatörü, yer altı elektrik kablolarını kopardı.  Elektirik kabloların kopması nedeniyle sokak dün geceden beri karanlığa mahkum oldu. Anayolu aydınlatan direklere enerji aktardığı belirlenen hattaki elektrik kesildi. Kopan kablolar onarılıncaya kadar sokağın bu bölümünde aydınlatmalar çalışmayacak.

Edindiğimiz bilgilere göre Nevşehir Belediyesi tarafından M.Akif Ersoy mahallesi Toki 3. Etap da halen devam eden asfalt calışmalarında kepçe operatörü tarafından çalışma esnasında elektrik kabloları kopartıldı. Bu yüzden büyük hasar sebebiyle sokak lambaları yanmayacağı için belli bir süre karanlığa gömülecek.

MEDAŞ yetkilileri şuan çalışma halen devam ettiği için kablolarımız kopmaya devam ediyor. Daha sonrasında uzun süre onarım calışmalarina başlıyacağız.Şu an icin tokinin aydinlatma direkleri yanmayacak ileri de abonelerin kablolarına zarar verilirse oralarda enerjisiz kalabilir.


MEDAŞ ekiplerince yol yapım çalışmaları bittiğinde müdahele edilebileceği ve ancak ondan sonra elektrik verilmeye başlanacağı ifade edildi.