Nevşehir İl Müftlüğü tarafından, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası öncesinde istişare toplantısı düzenlendi.

  Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Topuzluhan Sosyal Tesislerinde düzenlenen istişare toplantısına Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER, İl Emniyet Müdürü Metin KALAYOĞLU, Vali Yardımcıları, İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

  Toplantıda konuşan İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılından bu yana 14-20 Nisan tarihleri arasındaki haftanın Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığını kaydetti. Kutlu Doğum Haftasında yapacakları etkinlikleri anlatan ve herkesi programa davet eden ÖZTÜRK  Nevşehir'de Kutlu doğum Haftasının şimdiden amacına ulaştığını belirtti.

   Vali CEYLAN ise, Hz. Peygamberimizin doğumu; İslam alemi için,milletler için, bütün insanlar için çok kutlu bir doğum. Bunu idrak etmek, bunu yaşamak ve Hz. Peygamberimizi anlayabilmek için bu hafta düzenlenecek etkinlikler bize yol gösterecektir.Huzur, birlik ve beraberlik içinde bu haftanın Hz. Peygamberimizi anlama ve anlatma fırsatı vereceğini söyleyerek etkinliklerde emeği geçecek herkese teşekkür etti.

   İstişare toplantısı sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin görüş ve önerilerini sunması ve kutlama programına destek olan hayırseverlere plaket verilmesinin ardından öğle yemeği ile son buldu.