Nevşehir’de Avlanmaz ailesinin yaptırdığı Mehmet Avlanmaz Camii, Cuma namazının kılınması ile birlikte ibadete açıldı.
Avlanmaz ailesinin Cevher Dudayev Mahallesi’ne yaptırdığı caminin açılışına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, MHP Eski Milletvekili Mehmet Varol, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Müftüsü Yakup Öztürk, NTSO. Meclis Başkanı Seyit İnce, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Ahmet Avlanmaz, Fevzi Avlanmaz, Halit Avlanmaz, Daire Amirleri, Emekli İmam Hatip Cemil Usta, çok sayıda iş adamları ve vatandaşlar katıldı. 
Cuma namazı öncesi Nevşehir İl Müftülüğü Damla İlahi grubu tarafından Mevlid-i Şerif, Aşr-ı Şerifler ve Salavatlar okundu. Duasını ise İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptı.
Müftü Öztürk, kıldırdığı cuma namazının ardından “Avlanmaz ailesini kutluyorum. Çok kısa sürede yaptıkları cami için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Müftü Öztürk; “Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı gereği üzere kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başka kimseden korkmayanlar imar eder. İşte bunların doğru yolda olup başarıya ulaşacakları umulur” dedi. (Tevbe S. 8)
Sadaka-i cariyeden örnek veren Öztürk; “İnsan öldüğü zaman amel işlemesi kesilir. Ancak üç şey bundan müstesnadır. Sadaka-i cariye, kendisinden yararlanılan ilim veya kendisine hayır dua eden salih çocuk” (Dârimi, Mukaddime,46)
Bu hadiste zikredilen Sadaka-i cariye: “Yol, köprü, çeşme, mescit, aşevi, hastane ve okul gibi hayır yerlerini kapsamına alır. İnsanlar bu gibi yerlerden yararlandığı sürece, bunları yaptıranlar, yapılmasına sebep olanlar, yol gösterenler ve destek olanlar gerek sağlıklarında ve gerekse vefatlarından sonra ecir almaya devam ederler” dedi.
Cuma namazı çıkışı ikramların ardından program sona erdi.