Nevşehir'de Motorsiklet Sesleri Vatandaşları Çileden Çıkardı.Vatandaş soruyor: ‘Motorsiklet seslerini denetleyecek baba yiğit yok mu?’

Gece saatlerinde şehir içinde egzoz filtrelerini açan motorsikletler vatandaşları rahatsız ediyor. Egzoz susturucuları sökülen ve normalin çok üzerinde ses çıkararak çevreyi rahatsız eden motorsiklet sesinden rahatsız olan Nevşehirli vatandaşlar polis ekiplerinin denetimlerini arttırmasını istiyor.

Modifiye yapılarak egzoz filtrelerini açan motorsikletler gürültü kirliliği yaratırken trafiği de tehlikeye atıyor. Bu sorumsuzluklarıyla hem insanları yaptıkları sesle rahatsız ediyor hem de olabilecek kazalarla insan hayatını hiçe sayıyorlar.


“MOTOR SESLERİ SUSMUYOR”
Ragıp Üner(15 Temmuz) Mahallesinde mahallesinde ikamet eden bir vatandaşımız ise Her gün gece 02:00-05:00 arasında kimligi belirsiz kişi veya kişiler tarafından şifa köprüsü etrafında büyük yarış motorsikletleri veya egzozu son derece açık arabalarla rahatsız ediliyoruz. Polise bildirdik ama birşey yapan olmadı. Lütfen sesimizi duyurun. Her gün bu saatler arasında aşırı derecede bi sesle korkarak uyanıyoruz.“Ne zaman başımı yastığa koysam caddeden motor sesleri geliyor ve uyuyamıyorum. Burası adeta gençlerin yarış pisti olmuş. Bu kötü imajı yıkmak içinse ciddi yaptırımları olan ve aktif bir şekilde işleyen bir sisteme ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

Özellikle trafik kontrolünün yapılmadığı gece saatlerini tercih eden motorcular, çıkardıkları gürültüyle vatandaşın uykusunu bölüyor, çevreye ciddi rahatsızlık veriyorlar. Motor sesiyle uykularından kalktıklarını belirten vatandaşlar, uyuyan bebeklerin ve yaşlıların bu seslerden çok rahatsız olduğunu ve bu kişilere karşı Nevşehir Emniyeti’nin önlem alması gerektiğini belirtiyorlar.