NEVŞEHİR DE MUHTEŞEM GECE
Nevşehir Anadolu Gençlik Derneği tarafından organize edilen geceye Nevşehirlilerin ilgisi oldukça fazlaydı. 31 Aralık 19:30 da Kapadokya kültür Merkezinde düzenlenen gece hayli renkli görüntülere sahne oldu. Salon programın başlama saatinden önce dolup taşması dikkat çekici ayrıntılardan biri oldu. programa kuran-ı kerim tilaveti ile başladı. Günün Anlam ve önemini belirten konuşmayı Nevşehir AGD şube başkanı Abdurahim Doğru yaptı. 
Doğru şunları söyledi : Bu gece Nevşehir  dahil 81 il ve 600 ayrı ilçe başta başta olmak üzere kıbrıs ve Azerbaycan da şu saaterler de Mekkenin Fethi programı düzenleniyor. bu programlar yılbaşına alternetif değil bilakis yılbaşı vesilesi ile batıdan bize bulaşmış gayri meşrü tüm kutlamarı ortadan kaldırmak ve yerine faydalı olan iyiyi yerleştirmek için düzenliyoruz. 
salonun tıka basa dolu oluşunu işaret eden doğru şunları ekledi ; hani olmazmış? hani zordu? ama ALLAH herşeye kadirdir. fatih sultan Mehmedin hocası Akşemseddin şunları fatihe söyledi : "Evladım şartlara teslim olma, sen şartlara teslim olmazsan şartlar sana teslim olur, çok çalışır çok dua eder çok istersen cenabı hakkın yardımı tecelli eder onun yardımı tecelli etti mi nice olamazlar oluverir"
ayrıca programda miniklerin şiirleri de katılımcılar arasında çok beğeni aldı. gecenin anlam ve önemini Nevşehir Hacı bektaş veli üniversitesi ilahiyat dekan v. Pr.Dr. Zülfikar DURMUŞ'un sunumuyla devam etti. son olarak ezgi ve sema gösterimi ile program sona erdi.