Nevşehir’de Ocak ayı başından itibaren yapılmaya başlanan esnaf ve sanatkar odalarının tamamında mevcut oda başkanları koltuklarını korumayı başardılar.

Mart ayında tamamlanması beklenen esnaf odalarındaki seçimlerde sadece üç oda başkanlığında iki liste çıkarıldı. Nevşehir Berber ve Kuaförler odasında, Pazarcılar Odasında ve Elektrikçiler odasında mevcut başkanların karşısına rakip bir liste çıkarıldı. Seçim yapılan diğer odalarda ise tek liste halinde oda başkanları yeniden seçilmenin keyfini yaşadılar.

Şu ana kadar yapılan odaların genel kurullarında oda başkanlarından tek değişen isim, ekmek fiyatlarında yaşanan sorunlar nedeniyle görevinden istifa eden Ünsal Ağmaz’ın yerine Mustafa Dipici’nin yönetim kurulu içerisinden seçilmesi ve genel kurula tek liste halinde çıkması oldu.
Ocak ayının son günlerinde ve Şubat ayında da odaların genel kurulları devam edecek. 24 esnaf sanat odasında yapılacak genel kurulların ardından Mart ayı sonunda ya da Nisan ayında esnaf odaları birlik başkanlığında genel kurul yapılacak.