Geçen hafta Nevşehir'de aşırı hız yapan ve egzozundan çok rahatsız edici ses çıkartan motosikletlerden Nevşehir halkının şikâyetini FİB Haber İnternet gazetemizde yazmıştık.

HEM DEHŞET SAÇIYORLAR HEM DE GÜRÜLTÜ YAPIYORLAR!

Son dönemde sayıları artan motorcular susturucusu çıkarılmış motorlarıyla hem gürültü yapıyorlar, hem de şehir içi trafik güvenliğini riske atıyorlar.

Nevşehir polisi, bu konuda artan şikâyetler üzerine denetim yaptı. Egzozundan abartılı ses çıkartan motosikletlerin sürücülerine, ayrıca kask takmayan, ehliyetsiz motosiklet sürücülerine ceza yazıldı. Bu uygulamadan dolayı memnuniyetlerini dile getiren Nevşehirliler, bu uygulamanın sürekli yapılmasını isteyerek Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ettiler. 

Nevşehir'de Çıkardıkları gürültüyle çevreyi rahatsız eden "abart egzoz"lu araç sahipleri ağır cezalarla karşı karşıya. Son dönemde Nevşehirli vatandaşların şikayetlerinin artması üzerine Nevşehir'de abartı egzozlu araçların sürücülerine ceza uygulandı. Nevşehir Emniyet Müdürlüğünce başlatılan "Çevreye Rahatsızlık Verecek Şekilde Araç Kullanımının Önlenmesi " kapsamında yapılan denetimde, abartı egzozlu araçların sürücülerine ceza uygulandı. 

Nevşehir'de bazı uygulama noktalarında araçları durduran ekipler, araçların egzozlarını kontrol etti. Uygulamada, aşırı ses çıkartan egzoz takılı araçların sürücülerine ceza yazıldı. 

Denetimlerde, abartı egzozdan motosiklet kullanan 1 surucuye 2380 tl ceza uygulandı.
Şehir merkezinde ölüme meydan okuyarak cirit atan, aşırı hız sebebiyle trafik güvenliğini tehlikeye atan ve abartılı sesleri nedeniyle vatandaşları rahatsız eden bu motorlar için Nevşehir Emniyetinden Caydırıcı Uygulamalar Kararlılıkla Devam Edecek...


Kendi Zevkleri İçin Çevreye Zarar Veriyorlar

Motorun egzoza yansıyan seslerini azaltmak için takılan egzoz susturucularının sökülmesi motordan daha yüksek ses çıkmasını sağlıyor. Kendi yüksek egoları ile Gösteriş yapmak için uygulanan bu yöntem ise gürültü kirliliğine neden oluyor. Gazetemize ulaşan vatandaşlar gece saatlerde şehir merkezinde yüksek egzoz sesi çıkaran ve egzoz patlatan sürücülerden şikayetçi olduklarını belirtiyorlar.