Nevşehir’de öğrenciler, 05 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yağmur altında yürüdü. Gülbahçe Parkı önünde toplanan Damat İbrahim Paşa Ortaokulu öğrencileri Yağan yağmura aldırış etmeden Okul Müdürü İbrahim Palancı, TEMA Vakfı Nevşehir Temsilcisi Orhan Çalık ve öğretmenleri eşliğinde valilikte bulunan Atatürk Anıtına kadar olan yaklaşık bir kilometrelik yolda yürüdü. 

Yol boyunca biriken vatandaşlara yürüyüşte, çocuklar, 'Çevreye sahip çıkalım', 'temiz çevre, temiz şehir' sloganları attı. Ellerinde ise 'Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre ile olur', 'Orman yurdun baş tacıdır', 'Ağaç diken, kendinden başkasını sevdiğini de gösterir', 'Sana gölge veren ağacı kesme' dövizlerini taşıdı.

Atatürk Anıtı önünde toplanan öğrencilere konuşan Damat İbrahim Paşa Ortaokulu Müdürü İbrahim Palancı, nerede olursak olalım dünya üzerinde temiz bir çevre oluşturmak için herkesin canla başla çaba göstermesi gerektiğini söyledi. Çevreye duyarlılık için 05 Haziranları beklemenin uygun olmayacağını kaydeden Palancı, "Her zaman çevremizi tertemiz tutmalıyız. Kültürümüz de inançlarımızda bunu gerektirir. Çevreyi koruma bizim için lütuf değildir, bir yükümlülüktür, bir görevdir. Onun için nasıl anne ve babaya saygı ve itaat gerekiyorsa çevreyi korumakta bizim için mecburi bir görevdir." dedi. 

TEMA Vakfı Nevşehir Temsilcisi Orhan Çalık ise "Yağmur altında çevre sloganları atarak yürüdünüz. Ama gelecekte bu yağmuru, içme suyunu bulamayabiliriz. Nevşehir ülke genelinde suyu bitmekte olan yedinci il konumundadır. Gittikçe canlı çeşidimiz yok oluyor. Gelecekte ozon tabakasındaki deliğin daha da büyümesiyle kuraklık tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bu nedenle çevremizi temiz tutarken ağaç ve yeşili de artırmaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

Dünya Çevre Günü etkinliği Damat İbrahim Paşa Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin yağmur altında gösterisiyle sona erdi.