Biz Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesinden bir grup öğrenciler "Biz Öğretmenimizi Geri İstiyoruz" dediler.

Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri
,öğretmenlerinin norm fazlası kadro nedeniyle başka okula gönderilmesini protesto etti.

Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi 9-C sınıfı öğrencileri; bizler Nevsehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi ögrencileriyiz ve Funda Zağyapan öğretmenimizin okuldan kadro fazlalığı nedeniyle baska Bir okula gönderilmesini istemiyoruz. Hatta bu kadar alışmısken kesinlikle ve kadro fazlalığı da denemez bizce çünkü biliyosunuz ki okulumuz 5 sene ve 12. Sınıflarımız olmadıgı için İngilizce derslerimize giren 4 öğretmenimiz vardı ve sırf ders saatlerinden dolayı bir ögretmenimizin taynını istemesini istediler. Oysaki 1 dönem sonra sınıflarımızın sayısı artıcak ve 12. Sınıflarımız olcak 1 dönem sonra baska Bir İngilizce öğretmeni getirtilicek. 1 dönem sonra yeni bir İngilizce öğretmeni gelicekse neden Funda hocamızın gönderilmesini anlamsız ve sacma buluyoruz ve bizim 1 sene boyunca haftada 20 saat dersimiz oldugu ve sürekli beraber olup alıştığımız bir öğretmenin yerine yeni gelen bir öğretmene alısmamız yada motive olmamızı Nasıl bekliyorsunuz? Nevşehir'in sesi  ve en çok takip edilen medyası FİB Haber olarak lütfen sesimizi duyurmamıza yardımcı olun. Herkesin hayatında Funda Zağyapan öğretmenimiz gibi Bir öğretmen olmasını cok isteriz o bizim öğretmenimizden cok ailemiz oldu ve bize 1 dönem için bu üzüntüyü yasamayın lütfen bize destek olun yardımcı olun.

Grup adına konuşan Bedra Sude isimli öğrenci," Bir öğretmene yeni alışmışken o öğretmenin norm fazlası olarak başka okullara gönderilmesi öğrencilerin de moral ve motivasyon olarak kötü etkileyecektir. Atama işlemleri yapılırken biz öğrencilerin durumlarının göz önünde bulundurulması gerekmektedir" dedi.

Tepkili öğrenciler, Öğretmenleri Funda Zağyapan'ın norm kadro fazlalığı nedeniyle başka okullara gönderildiğini belirterek derslere girmedi. Karara tepki gösteren öğrenciler "Okulumuzda norm fazlalığı nedeniyle 1 öğretmenimizi başka okula gönderdiler. ' Biz Öğretmenimizi geri istiyoruz' "diye konuştular. FİB Haber Merkezinden seslerini duyudrmak istediklerini belirten öğrenciler bu konudaki taleplerini Nevşehir Milli eğitim Müdürü Murat Demir'e de ileteceklerini ve inşallah öğretmenimizi başka okula göndermeyeceğiz dediler.