Hayat Boyu Öğrenme alışkanlığı kazanımını destekleyen ve dünyanın çeşitli kentlerinde yıllardır başarı ile uygulanmakta olan öğrenme şenlikleri Nevşehir'de bugün başladı. Nevşehir Merkezdeki okulların öğrencileri Borsa kavşağından başladıkları şenlik yürüyüşünü Hükümet konağında son verdiler.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde düzenlenen Nevşehir Öğrenme Şenlikleri, Vali Yardımcısı Ahmet Soley, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Muhammed Çömçe, İl Müftüsü Yakup Öztürk, TKDK İl Koordünatörü Murat Asiltürk, Nevşehir Gümrük Ve Ticaret Il Müdürü Ahmet Taygurt, NEVESOB Başkanı İsmail Ördü, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, Aile ve sosyal Politikalara İl Müdürü Hüseyin Şener, DERSİAD Başkanı Ercan Ertaş ile Okul Müdürlerinin de katıldığı açılış programıyla başladı.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir’in geleceği açısından düzenlenen “Öğrenme Şenliği”nin önemini vurgulayarak, beşikten mezara kadar devam eden öğrenme süreçlerinin nasıl gerçekleştiğinin sergilenmesi adına “Öğrenme Şenlikleri”nin düzenlendiğini belirtti.

Demir, "2013 Yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen öğrenme şenliği ilimiz Nevşehir'de ilk defa bu sene yapılmaktadır. Şenliğe ilimiz orta öğrenim okulları ile orta okullar katılmaktadır. 81 adet çadıra kurulan stantlarda okullar yaptıkları projeleri ve çalışmaları segilenmektedir. Şenlik 24. 25 Mayıs günlerinde halka açık olarak devam edecektir "dedi.

Nevşehir Diriliş meydanındaki Öğrenme Şenliği sergisine tüm halkımız davetlidir.







Haber: Mustafa ferveren