Orman Haftası dolayısıyla Nevşehir'de örnek bir çalışmaya imza atıldı. Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Nevşehir'in bir çok ilçe ve köy okullarına çok sayıda fidan dikildi.

Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı yaptığı açıklamada, ilimiz genelini yeşillendirmek için ağaçlandırma seferberliği başlattık.Bu kapsamda Orman Haftası dolayısıyla Nevşehir'in bir çok okullarında bu konuda yapılan çalışmaların devam ettiğini söyledi.


Satırlı, "Proje ile ekolojik okul bahçeleri oluşturularak, çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirilmesi hedefleniyor. Ayrıca okullara her zaman fidan desteğinde bulunmaya hazırız. Öğrencilerimize ağaç sevgisini aşılamak için bu tür etkinliklere devam edeceğiz" diye konuştu.

OKULLARA FİDAN DAĞITILDI


Orman Haftası etkinlikleri ve "Okullar Hayat Olsun" Projesi çerçevesinde Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü, Okul bahçelerine dikilmek üzere fidan dağıttı. Güvercinlik İlk Okulu’nda, Okul Müdürü, öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte okul bahçesine Orman İşletme Müdürlüğünün verdiği fidanları diktiler. Güvercinlik ilokulunun minik öğrencileri de okul bahçesine fidanları minik elleriyle toprakla buluşturdu. Bazı minik öğrencilerinin öğretmenlerine biz ne zaman okulumuzun bahçesine ağaç dikeceğiz diye istekte bulunduklarını belirten sınıf öğretmenleri, Orman Haftası nedeniyle, çocukların fidan dikiminden çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Bu yıl Orman Haftası’nda orman işletme müdürlüğünden temin ettikleri fidanları toprakla buluşturduklarını kaydeden öğretmenler, amaçlarının çocuklara fidan dikme alışkanlığını ve sevgisini aşılamak olduğunu söylediler.

Kozaklı MYO'da da ağaçlandırma çalışmaları kapsamında öğrenciler fakülte yerleşkesine fidan dikimi gerçekleştirildi.

Kozakli MYO öğrencileri Nevşehir İl Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı'ya teşekkür ederek  Vermis Oldugunuz Fidanlar İnsallah Yarinlarimizin Garantisi Olarak Toprakla Bulustu. Desteklerinizin Devami Dileklerimizle Allaha Emanet Olun Saygilar.