Nevşehir -Ürgüp Karayolu arasında her iki yönden yolun tek şeridinin bir kısmını kapatacak şekilde yapılan ilginç kavşak dikkat çekiyor.

Edinilen bilgilere göre Karayolları 6.Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen yol çalışmaları çerçevesinde Nevşehir-Ürgüp yolu Eski Dedeman oteli geçince H.Rasim Uzer İş Okulu önüne kavşak yapıldı. 

Şimdilerde ise, Nevşehir Ürgüp yolu H.Rasim Uzer İş Okulu önünde yapılan yeni kavşak vatandaşlardan büyük tepki görüyor.

Nevşehirli  Vatandaşların Hatalı Kavşak İddiası...

Nevşehir şehir merkezi girişinde ki bu kavşakta meydana gelen çeşitli kazaların ardından bu kavşağın hatalı yapıldığını söyleyen vatandaşlar, eğer yetkililer biran önce bu kavşakta gerekli düzeltmeler yapmazlarsa burası daha büyük kazalara gebe şeklinde yetkilileri uyarıyorlar.

Nevşehir'de Ölüm kavşağı çözüm bekliyor

Nevşehir'in kanayan yaralarından birisi olan ve özellikle adını yaralanmalı veya ölümlü kazalarla duyuran Güney Yolu Terminal Kavşağında ‘ölümlü ve yaralanmalı’ kazalar olmaya devam ediyor. Nevşehir'de İnsan hayatı bu kadar mı ucuz? dedirten bu kavşakta vatandaşlar acil çözüm bekliyor.

Vatandaşlara göre, Hatalı Kavşak Çalışması Araç Ve Yaya Trafiğine Çözüm Değil Köstek Oluyor.

Vatandaşlarımızın iddiasına göre, aşağıdaki fotoğraflarda görünen hatalı kavşak, “halen kullanımda olup” ciddi kazalara sebebiyet verme ihtimaliyle karşı karşıyadır. Şimdi ise vatandaşların tek beklentisi mevcut haliyle sağlıklı bir şekilde kullanılması mümkün olmayan kavşağın yıkılarak yeniden düzenlenmesi...Yeni yapılan kavşak düzenlenmesine tepkili sürücülerde, kavşağın yola uygun hale getirilmesi veya kaldırılması gerektiğini dile getirdiler.

İnsan hayatı bu kadar mı ucuz?

Yapılmasının ardından birçok kazanın yaşandığı bu kavşakla ilgili vatandaşlar bir insan hayatı bu kadar mı ucuz? , "Bizler buradan sürekli korkarak geçiyoruz. Bu yolu kullanan sürücüler seyir halinde iken birden çift şeritten tek şerite bindiğinden bu kavşakta sürekli kazalar oluyor. Yetkililer buraya artık çözüm bulsun. Bu kaza bizim de başımıza gelebilirdi. Bu yolun düzeltilmesi için illa can kaybımı yaşnaması lazım. Lütfen artık önlem alınsın. Kimseler ölmesin" diyerek tepki gösterdiler.