Yaz aylarının gelmesiyle hareketlenen hasat sezonunda yollara çıkan biçerdöver ve Traktörlere takılmayan ışıklandırmalar trafikte sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Sürücüler fark edemedikleri traktörlere çarpmamak için mücadele verirken olası bir kaza da kapıda bekliyor.Nevşehir'de kara yollarına reflektörsüz ve yanar döner ışığı olmadan çıkan traktör sürücüleri ölüme adeta davetiye çıkarıyor. Hiçbir güvenlik ve sürüş tedbiri almadan karanlıkta seyreden traktör sürücüleri, büyük ve ölümcül kazalara sebebiyet verecek şekilde traktör kullanıyor. Önceki gün Acıgöl Yolu Karapınar Mevkii’nde reflektörsüz ve ışıksız şekilde seyreden traktörü son anda fark eden araç sürücüsü dikkati sayesinde olası bir kazayı önledi. Sürücü tehlikeye dikkat çekerek, traktörü son anda fark ettiğini ve aracını hızlı olmadığı için durdurabildiğini söyleyerek, yetkililerin bu konuda denetimleri ve gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade etti.

Yetkililerde uyarıda bulunarak,  Traktörlere sarı çakar lamba takılması, römorklarına ise iki adet ECR-69 üçgen reflektör takılması uygulamasına uymayan sürücüler trafikte hava karanlık olduğunda tehlike saçıyor. Gecenin karanlığından hiçbir ışıklandırma olmadan yolda ilerlemesini gören sürücüler ise tepkilerini dile getirerek, Nevşehir Trafik ve Jandarma trafik denetleme şubelerinin havaların tam ısınmadan önlem alması gerektiğini, bu konuda erken davrandıkları taktirde ölümlü kazaların önüne geçileceğinin altını çizdiler.