Otopark Sorunu Çözüme Kavuşturulacak

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de 2012 Yılında faaliyete geçirilen ve faaliyete geçtiği günden bu yana oto park sorunu hep gündeme getirilen Pazar yerinde yapılacak çalışma ile bu sorun ortadan kaldırılacak.

Ülkemizin en modern Pazaryerlerinden birini Nevşehir’e kazandıran Nevşehir belediyesi önümüzdeki aylarda Pazar yerinin tam karşısında bulunan eski Nesteks arazisindeki imar çalışmalarını tamamlayarak buraya çok katlı otopark inşa edecek. Böylece Pazar yerinin otopark sorunu da çözülmüş olunacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, başlatılacak bu çalışmanın yine Türkiye’ye örnek bir çalışma olacağını belirtirken, eski Nesteks arazisinin bir bölümünün Nevşehir belediyesine geçmesi ve burada yapılacak olan imar çalışmasında son aşamaya gelindiğini kaydetti.

Yapılacak olan otopark çalışmasının aynı zamanda Köy Ürünleri pazarının da otopark sorununu çözeceğine dikkat çeken Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, “Pazaryerimizin Ana kapısının karşısında bulunan eski Nesteks arazisi olarak bilinen arazinin bir bölümü belediyemize geçti. Bu alanda yapacağımız çok katlı otopark ile hem pazaryerimizin oto park sorununu çözeceğiz, hem de araçların egzoz gazı nedeniyle pazaryerimizdeki sıkıntıyı da ortadan kaldırmış olacağız. Hatta bu çalışmamızda vatandaşlarımızın Pazar yerindeki alışverişlerinin ardından otoparka geçişleri için bir alt geçitte yapılması gündemde. Bu konsept henüz Türkiye’de uygulanmış değil” açıklamalarında bulundu.