Nevşehirli vatandaşlar diğer şehirlerde olduğu gibi ilimiz cadde üzerinde bulunan otoparkların da artık ücretsiz olmasını istiyor.

Danıştay’ın ’Otopark Kararı’ Türkiye Genelinde Tüm İllere Örnek Olmaya Devam Ediyor.  Paralı Otopark Uygulaması birer birer Kaldırılıyor. En son komşu Kırşehir ilimizden sonra başkent Ankara'da da Paralı Otopark Uygulaması Kaldırıldı .


Şehir merkezindeki trafik yükünü azaltmak adına Ankara, Kocaeli, Alaşehir, Salihli, Manisa hatta komşumuz Kırşehir gibi bir çok şehirde cadde üstü otoparklar Belediye tarafından alınan kararla birlikte ücretsiz hale getirilmesi üzerine Nevşehirli vatandaşlar diğer şehirlerde olduğu gibi ilimiz cadde üzerinde bulunan otoparkların da artık ücretsiz olmasını istiyor.

Ankara'da Otoparklar ilk 1 saat ücretsiz, 24 saat boyunca sadece 1 TL
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, belediyeye ve belediye şirketlerine ait bütün otoparkların 1 saate kadar ücretsiz olacağını, 1 saatten sonra da 24 saat boyunca 1 TL olacağını açıkladı. Açıklamanın ardından Ankara'da belediyeye ait olan otoparklarda gün boyu ücretin 1 TL olmasının öngören karar Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi.


Nevşehirli vatandaşlar tepkili
FİB Haber Whatsapp ihbar hattımızda şikayetlerini dile getiren tepkili vatandaşlarımız "Nevşehir'de otopark ücretleri saatlik 2 TL, devamında her saat başı 50 krş. alınıyor . Ankara'da 24 saatlik otopark bedeli 1 TL olmuşken Nevşehir'de sadece 1 saatlik bedel olarak 2 TL alınıyor bu haksızlık. Bu konuda Belediyemizden çözüm bulmasını istiyoruz" dediler.

Özellikle hafta içi Nevşehir’in ana caddelerinde ve çarşıya yakın mahallelerde araç parkı neredeyse imkansız hale geliyor. 10-15 yıl öncesine göre Nevşehir’de otomobil sayısı belirgin oranda artmış durumda.

İnsanlar kısa mesafede bile yürümek yerine arabalarını kullanınca Nevşehir trafiği ve otopark sorunu içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Bu durum vatandaşları adeta çok zor durumda bırakıyor. Bazen acil durumlarda bile arabayı park etmek neredeyse imkansız hale gelmiş durumda. 5 yıl sonra Nevşehir’de bırakın arabaların rahat hareket etmesini insanlar bile yürümekte güçlük çekecekler.

Çözüm: "Mekanik Katlı Otopark"


Mevcut soruna çözüm olarak bilinen en etkili yöntem çok katlı bir otoparkın olması. Yine Belli yer kaplamaması adına "Mekanik Katlı Otopark" ların yapılması. Toplu taşıma projeleri Vatandaşlar, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’den bu soruna bir an önce çözüm üretmesini bekliyor.

Otomobil sahipleri Belediye Başkanı Ünver’in bu konuda artık gereken çalışmaları yaparak otopark sorununu bir şekilde çözümlemesi gerektiğini belirterek şunları söylediler:

“Nevşehir kent merkezinde park sorunu had safhaya ulaştı. Gelişigüzel park edilen araçlar trafiğin felç olmasına neden olmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Nevşehir’de araç sayısı 115 bin 380’ye yükseldi. Buna göre Nevşehir’in en işlek caddelerinden biri olan Atatürk Caddesinde, Nar ve Lale Caddelerinde, Belediye Caddesi, Lise Caddesi, Valilik civarı başta olmak üzere tüm cadde ve sokaklarda araç yoğunluğu nedeniyle otopark sıkıntısı sürücülerin duyarsızlığı da eklenince Nevşehir’de trafik işkence haline gelmektedir. Araç yoğunluğunun fazla olması nedeniyle yaşanan otopark sıkıntısına Nevşehir Belediyesi tarafından yeni yapılan Kapalı Pazar Yeri otoparkı da maalesef çare olamadı. Bu nedenle bizler nerde bir boşluk varsa araçlarımızı oraya park etmek durumunda kalıyoruz. Otoparkları kullanmak yerine yol kenarlarında bulunan alanları kullanıyor. Zaman zaman ikili veya üçlü şekilde yapılan parklar yüzünden trafik akışı sağlanamazken, vurdumduymaz sürücülerin bu davranışları da zaman zaman tepki topluyor.
“İlimizde araç sayısı artıyor. Bizler araçlarımızı park etmekte zorlanıyoruz. Allah korusun bir yangın çıksa, itfaiye aracının müdahale etmek için geçebileceğini boş yol yok. Belediye ve Valilik vatandaşa yapacağı en büyük yatırım ücretsiz otopark yapmasıdır. Belediyemiz ev yada iş yeri yapımı inşaat halindeiken otopark parası ödemesi alarak bizlerin bu sorununu çözmesini istiyoruz.

Nevşehir'de Paralı Otopark Uygulaması Kaldırılacak Mı ? bunu hep beraber ilerleyen günlerde göreceğiz.

MHP'li Meclis Üyeleri ''Nevşehir'e Acil Otopark Lazım''
Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Nevşehir'in en büyük sorunu olarak gösterilen Otopark sorununu gündemine aldı.
MHP'li Nevşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ilimize Otopark yapılması için Nevşehir Belediye Başkanlığına dilekçe ile başvuruda bulundular.
Nevşehir Belediye Başkanlığına gönderilen ve 6 MHP'li Meclis üyesi imzası taşıyan dilekçede; İlimiz merkezinde otopark sıkıntı bulunduğundan dolayı Belediyemizin yer hususunun tesbiti için ilgili birimlerce bir tesbit komisyonu kurularak uygun bulunan yerlere araştırılarak oto park yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.