İlimiz genelinde faaliyet gösteren pastanelere yönelik olarak hijyen eğitimi düzenlendi.
   Eğitime; İl Müdür Vekili Gürol ÇETİN, Gıda ve Yem Şube Müdürü Atilla ARSLANGİRAY, Gıda Mühendisleri ve ilgili sektör temsilcileri katıldı.
 
        İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Gürol ÇETİN Yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

       “Bakanlığımızın üzerinde hassasiyetle durduğu konulardan biri olan, ülkemizde halk sağlığı, tüketici menfaatleri ile çevrenin korunmasını da dikkate alarak, üretimden sofraya gıda güvenilirliğini sağlamaktır. Yenilen içilen her türlü gıdanın sağlıklı üretildiğinden, tedarik edildiğinden, ambalajlandığından ve sunulduğundan emin olmak, sağlığa zarar verebilecek bulaşanlardan tüketicileri korumak temel amaçlarımızdandır.
Dolayısıyla bu gıda işletmelerinde hijyen şartları büyük önem arz etmektedir. Bazı gıda ürünlerinin üretimine ve satışına izin verilmiş olsa dahi, sağlıklı beslenmenin başka bir şey olduğunu bilmeli, mümkün olduğu kadar doğal gıdaların tüketilmesi yönünde çaba sarf etmeliyiz. İnşallah bu eğitimler sizlere yol gösterici ve aydınlatıcı olacaktır” dedi.
 
      Toplantıda katılımcılara 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile Gıda Hijyen Yönetmeliği hakkında sunum yapıldı. İşletmelerde yaşanan genel sorunlar gündeme getirildi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.