NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, ramazan ayı içerisinde ilimizde pide ve ekmeğe zammın söz konusu olmadığını söyledi.

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Fırıncılar odası yönetiminin birlik başkanlığına gelerek ekmek ve pide zammı talebinde bulunduklarını açıklayan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, ramazan ayı içerisinde pide ve ekmeğe zam yapılmamasını istediklerini, çevre illerde artan pide ve ekmek fiyatlarına karşın konunun ramazan ayı sonrasında ele alınmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Bu taleplerinin Fırıncılar odası yönetimi tarafından da anlayışla karşılandığını söyleyen Birlik Başkanı Ördü, “Bu vesile ile öncelikle halkımızın ve esnaflarımızın mübarek Ramazan-ı Şereflerini kutluyorum ve tutacakları oruçlarının, yapacakları ibadetlerinin Allah katında kabul olmasını niyaz ediyorum. Bizlere de son zamanlarda ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla bu konuda epey soru geliyor. Bilindiği üzere çevre illerimizde pide ve ekmek fiyatları yeniden belirlendi. Bu bir realite. Un, maya ve diğer girdi fiyatları arttığında ister istemez bizlerde esnaf ve sanatlarımızı korumakla zorunluyuz. Elimizden geldiği kadarıyla da halkımızın mağdur olmamasını da sağlamak durumundayız. Geçtiğimiz günlerde fırıncılar odası yöneticileri birliğimize gelerek ekmek fiyatlarının yeniden belirlenmesi konusunda bir talepte bulundular. Ama biz de bu konunun ramazan ayı sonunda değerlendirilmesini istedik. Kendileri de son derece büyük bir anlayışla isteğimizi geri çevirmediler. Fırıncılar odası yönetimine ve üyelerine duyarlılıklarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Ramazan ayı içerisinde pide ve ekmeğe şu an herhangi bir zam söz konusu değil” dedi.