2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, okul önlerinde güvenlik tedbirleri ve uyuşturucuyla mücadele denetimlerini artırdı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından şehrin çeşitli bölgelerinde her gün bir başka denetim yapılıyor. Bunun yanı sıra özellikle eğitimde güvenliği sağlamak ve okullar bölgesinde yaşanması muhtemel her türlü soruna karşı tedbir emniyet yetkilileri, Nevşehir il genelinde bulunan okullarının etrafında geniş önlemler alıyor.

Çocuk ve Asayiş Şube Müdürlüğü personeli ile Nevşehir il merkezi ve ilçelerimizdeki diğer birim personelinin de katılımıyla "Güvenli Okul-Güvenli Eğitim" projesi sürüyor. 

Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne Bağlı Narkotim ekiplerin okul çevrelerinde devriye yapıyor. Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotim polisleri Nevşehir ve ilçelerinde bulunan okulların çevresinde önlem amaçlı denetimlerini sürdürüyorlar.

Nevşehir de günün farklı zaman dilimlerinde özel narkotimler okul çevrelerinde gördükleri şüpheli kişileri durdurarak kimlik sorgulaması yapıyor. Polislerin okul çevresinde uygulama yapmasından dolayı Nevşehir de öğrenci velilerini memnun etti. Velilerden Şerafettin Atlıoğlu "Polislerimizin okul çevresinde yapmış olduğu bu uygulamaları eğitim-öğretim sezonu boyunca sürekli yapmalarını istiyoruz. Şimdi çocuklarımız okula gönderiyoruz, bu uygulamayla gözümüz arkada kalmıyor" dedi. 


Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Eğitim çağındaki çocuk ve gençlerimizin güvenli ve huzurlu bir ortamda yetiştirilmesi, şiddet olaylarına karşı korunması, her türlü korku ve endişeden uzak bir şekilde eğitim/öğretimlerini sürdürebilmeleri ve muhtemel şiddet olaylarının engellenmesine yönelik alınması gereken güvenlik önlemleri büyük bir önem arz etmektedir. 'Güvenli Okul, Güvenli Eğitim' projesi kapsamında ilimiz merkezinde bulunan ilk ve orta dereceli toplam 390 okulda 272 Polis Memuru 'Okul İrtibat Görevlisi', 55 rütbeli personel de 'Okul İrtibat Amiri' olarak görevlendirilmiştir" denildi.

Eğitimin kaliteli olması amacıyla yapılan çalışmaların ve alınan önlemlerin devam edeceği belirtildi.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz.