Nevşehir de Ramazan Sofralarının Vazgeçilmezleri... Ramazan ayının baştacıdır ramazan sofraları.Dünden bugüne Nevşehir de Geleneksel Ramazan yemekleri çok önemlidir. Ama şüphesiz ilimiz Nevşehir de Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan Ramazan Pidesi, fırıncılar tarafından özenle hazırlanarak müşterilere sunuluyor.

Boş pide,Yumurtalı pide tekli çiftli derken İftara doğru saatler yaklaştıkça ilimiz Nevşehir ve çevresinde tüm ilçelerimizde vatandaşlarımız Fırıncı yolunu tutuyor.Ezan saatine yakın fırından sıcacık Dumanı hep üstünde, kokusu hep aklımızda: Ramazan pidesi Nevşehir de Ramazan aylarının vazgeçilmezleri arasında...

Ramazan ayında Nevşehir de neler yenilir...?

Ramazan pidesiyle birlikte yine Arkadaş dost eş akraba birlikte toplu iftarların geleneksel lezzeti ise şüphesiz Nevşehir Tavasıdır...

Beraberinde yine Ramazan aylarında evde yapılan Un Helvası, Fırında Tahinli Pide veya Bulamaç,Aside...

Tatlılar; bulama (un, pekmez, ceviz) , aşure, irmik tatlısı, dalaz (yumurta, süt, un, yağ, bal veya şeker), aside (un, pekmez veya şeker), hoşaf. 
Yöre mutfağından bazı örnekler aşağıdadır:

Çorbalar; tarhana, düğü, kesme, sütlü, patates çorbaları ve katma aşı.

Yemekler; testi kebabı,ağpakla (fasulye, kemikli et) , soğanlama, dıvıl (patates ve bulgur), cacık, ayva dolması, çanak (et ve sebze) , Nevşehir tavası (et) , zerdi pilavı, sızgıt (kışlık et kavurma), kömbe (bazlama) , kışlık ekmek (yufka), pastırma, sucuk.