Nevşehir de, Rögar çukuru nedeniyle yaşanan ilginç kaza yürekleri ağzılara getirdi. Bu akşam hiçbir şeyden habersiz Nevşehir merkez Güzelyurt mahallesinde seyir halindeki bir Jeep Belediyenin kapatmadığı rögara düşmesi sonucu lastiği patladı. Daha sonra aracın kontrolünü kaybeden sürücü yol kenarında park halindeki araca çarptı. Adeta 'Geliyorum' diyen kazada yaralanan yada can kaybı yaşanmazken İki araçta da ağır hasar meydana geldi. O anlar güvenlik kamerasınada böyle yansıdı. 

İddialara göre, Nevşehir Belediyesinin alt yapı çalışması için aylar öncesinde başlayıp yarım bıraktığı Rögar kapağı çukuru az kalsın çok korkunç bir kazaya sebebiyet verecekti ki, ucuz atlatıldı.

Edinilen bilgilere göre, Bugün akşam saat 18:20'de meydana gelen kazada Nevşehir merkez Güzelyurt mahallesi 215.sokakta bulunan Kocaçay yürüyüş parkuru üzeri ara sokaktaki Nevşehir belediyesinin aylardır yapmayı ihmal ettiği Rögar kapağı çukuruna saplanan jeepin lastiği patlaması sonucu takla atmak üzereyken park halinde bulunan araca vurmasıyla durabildi. Kazada, her Iki araçta ağır maddi hasar meydana geldi.

Öte yandan sürücü ve çevredeki vatandaşlar burada herhangi bir önlem alınmamasına tepki gösterdi.


Bu yüzden her yıl çok sayıda kaza oluyor!
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Yol kaplaması seviyesinden yüksek veya alçak kotta olan rögar kapağı ve benzeri cisimlerin etkisi sonucu her yıl birçok trafik kazası olduğunu bildirdi. Rögar kapaklarının yol kaplaması seviyesinden yüksek veya alçak kotta olması kesin olarak yol kusurları kapsamında kabul edildiğini belirten Apaydın, "Yeni kazalara meydan vermemek için rögar kapaklarının yol kaplaması seviyesinde olması zaman kaybedilmeden sağlanmalıdır." dedi.

Rögar kapaklarının Türkiye'de istenmeyen kazalara sebep olduğunu vurgulayan Apaydın, "Rögar kapakları yol kaplaması seviyesinde olmaması seyahat konforunu bozan ve araç yönetimini tehlikeye sokan bir durumdur. Yol kaplama seviyesinden yüksek veya alçak kotta olan rögar kapaklarına çarpan araçların lastiklerinin patladığı, jantlarının hasar gördüğü, ön düzen ve süspansiyon sistemlerinin bozulduğu, direksiyon hâkimiyetinin kaybolmasına sebep olarak aracın kontrolden çıktığı olaylar ve kazalar görülmektedir." diye konuştu.