Nevşehir'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Gününde saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenlerin çalması ile hayat durdu. 

Nevşehir'de Ulu Önder Atatürk'ün 80.Ölüm Yıl dönümü Anma Törenleri kapsamında 10 Kasım 2018 günü saat 09.05'den 09.07'ye kadar 2 dakika süreyle sarı ikaz (düz siren) şeklinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve diğer tüm kuruluşların sirenleri ile araçların klaksonları çalındı. 2 dakika boyunca çalan sirenlere sürücülerde korna çalarak eşlik etti.
Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında da Valilik tarafından düzenlenen program Nevşehir Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Törene başta Nevşehir Vali Vekili Nevzat Sinan, Belediye Başkanı Atilla Seçen, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, İl Müftüsü, bazı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri katıldı.

Vali Vekili Nevzat Sinan ve Belediye Başkanı Seçen’in Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından, saatler 09:05’i gösterdiğinde kentte hayat durdu ve herkes saygı duruşuna geçti. Ardından ise hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Mustafa Kemal Atatürk’ün 80’inci ölüm yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle anılacak. 

FİB Haber Merkezi olarak; "Vefatının 80. yıl dönümünde Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları ile tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle, fedakâr gazilerimizi de minnetle ve hayır duayla yâd ediyoruz..."
Ve Saat sonsuzluk M.Kemal Atatürk.. — Yer: Nevşehir saat 09.05 geçe Yeni Sanayi 7.blok'ta bir sanayi esnafı...