Nevşehir İl Müftülüğü tarafından gençlerimize cami alışkanlığını kazandırmak ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla düzenlenen “Sabah Namazı Gençlik Buluşması” ve “Hatim Programı” Merkez Alibey Camii’nde gerçekleşti.

“Seher vaktinde camiyi dolduran bu gençlerimizi Arşı Alanın gölgesi altına girmeye muvaffak eyle Ya Rabbi!”

Programa TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Ak Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı, Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Saltuk, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, İmam Hatip Lisesi Öğretmenleri, Kuran Kursu Öğreticileri, KYK Manevi rehberleri, KYK yurtlarında kalan kız ve erkek Üniversite öğrencileri, STK Temsilcileri ve Gençlik Kolları, İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Hafızlık Kur’an Kursu öğrencileri ve Gençlik Merkezi Öğrencileri ile çok sayıda vatandaşlar katıldılar.

Sabah ezanından sonra başlayan programda Nevşehir İl Müftülüğü Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim tilavet ettiler. Yapılan İstiğfar duasından sonra okunan hatimlerin duasını yapan İl Müftüsü Öztürk, Birlik ve beraberliğimizin daim olması, Gençlerimizin şeytani ve nefsani tuzaklardan uzak kalması, derslerinde başarılı olması ve gençliğini ibadet ve itaatle geçirip hiç bir gölgenin olmadığı kıyamet gününde Arşı Alanın gölgesine girmeleri için dua etti ve cemaat coşkulu aminleri ile duaya iştirak etti.

Kılınan Sabah namazından sonra İl Müftüsü Öztürk, sabahın bu bereketli saatinde camiyi dolduran cemaate, gençleri teşvik eden kadın ve erkek görevli hoca hanım ve din görevlilerine, STK temsilcilerine, gençliği temsilen katılan kız ve erkek öğrencilerimize, okul müdürlerine teşekkür etti.

Programı teşrif eden, baştan sona takip eden ve namazdan sonra gençlerle özel ilgilenen AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; gençlerin ayrı ayrı hal ve hatırlarını sorarak Sabah namazı gençlik buluşmasına gösterdikleri ilgiden dolayı tebrik etti, başarılar diledi ve fotoğraf çektirmek isteyen gençleri geri çevirmedi.

Namazdan sonra cami çıkışında, bir hayırsever kardeşimiz tarafından katılımcılara sıcak çorba ikram edildi.

Nevşehir İl Müftülüğünün organizesi ile gerçekleşen, manevi atmosferin teneffüs edildiği etkinlikten, gösterilen ilgi ve alakadan çok memnun kalan vatandaşlar Müftülüğümüze Teşekkür ederek bu gibi etkinliklerin sık sık tekrarlanmasını istediler.