Nevşehir Merkez'de bir telefon bayisinde sahte Kimlik ile telefon almak isteyen bir kişi, işyeri çalışanlarının dikkati sayesinde yakalandı.

Nevşehir merkezinde Uluer iletişim telefon bayisine girerek sahte kimlikle telefon almak isteyen şahıs, yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, 06 Kasım Pazartesi günü saat 12:00'de Nevşehir merkez Atatürk Caddesindeki bir telefon bayisine girip cep telefonu almak isteyen dolandırıcı verdiği kimlik bilgilerini sisteme giren Fatih Baytürk, şüphelendiği için Telefon vermediğini ve mağazalara gelirse dikkatli olmaları konusunda mağaza Müdürü Murat Akpınar'ı Uyardı.

MAĞAZA ÇALIŞANLARI FARK ETTİ

Uluer iletişim Mağaza Müdürü Murat Akpınar, şahsın gelmesi durumunda kendisine gelen fotoğrafı şirket'in Whatsapp gurubunda paylaşarak şirket çalışanlarını dikkatli olmaları konusunda bilgilendirerek uyarıda bulundu.
 
Ancak Şahıs bu bilgilendirme olmadan 1 saat önce Mağazanın diğer şubesinden Murat K. sahte isimli kimlik ile bir adet faturalı hat ve başka bir mağazadan ise aldığı hat üzerine Samsung S8 marka cep telefonu aldığı anlaşıldı.
 
Uluer iletişim Mağaza Müdürü Murat Akpınar bunun üzerine Ürgüp şubede çalışan yetkilileri arayarak şahsın eşkalini ve remini göndererek mağazaya gelmesi durumunda kendisine bildirmelerini istedi. Diğer yandan ise Merkez şubede Çalışan personelleri ve Polis ile birlikte şehir merkezine dağılarak şahsı aramaya başladı.
 
Bu esnada Ürgüp şubesindeki yetkililerden şahsın şubeye geldiği bilgisi kendisine ulaştı. Bunun üzerine 155 i tekrar arayarak daha önce şikayetçi oldukları şahısın Ürgüp şubesinde olduğunu bildirdikten sonra mağaza çalışanlarını arayıp polis gelene kadar şahsı oyalamaları konusunda bilgi verdi.
 
Akpınar, Mağaza çalışanlarınıda zor durumda kalmamaları için hemen yan tarafında bulunan Berber arkadaşı Hasan A.'yı arayarak mağazalarında şüpheli şahıs olduğunu polisi aradığını ancak olası bir durumda şahısı takip etmesini rica etti.
 
Şahsı takip eden A.'nın verdiği bilgiler doğrultusunda hareket eden polis ekipleri şahsı üzerindeki 3 adet sahte kimlik ile birlikte kıskıvrak yakaladı.
 
Yakalanan şahıs Ürgüp Emniyetteki sorgusunda mağazadan aldığı telefonu bir kargo şirketi aracılığı ile İstanbul'a gönderdiğini ve birde suç ortağının olduğunu itiraf etti. Bunun Üzerine Emniyet Kargo şirketini arayarak kargo'nun iptal'ini sağlayıp, telefonu Mağaza müdürü Akpınar'a teslim etti.
 
Mağaza Müdürü Murat Akpınar ve Çalışanlarının Dikkatli olmasıyla bir dolandırıcılık çetesi çökertildi.
 
TUTUKLANDI
Edinilen bilgilere göre yakalanan iki dolandırıcıdan 1'i çıkarıldığı nöbetçi  mahkeme tarafından tutuklanarak ceza evine sevk edilirken suç ortağı ise denetimli olarak serbest kaldı.