Nevşehir'de ilkbahar aylarında tohumu atılan sebze fideleri satışa sunuldu. 50 kuruşa satışa sunulan fideler vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor

Nevşehir de havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yetiştirilen domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak, kavun, karpuz, çilek gibi birçok meyve ve sebze fideleri tezgahlarda satışa sunulmaya başladı. Vatandaşların en çok rağbet gösterdiği fidelerin başında biber, domates, salatalık ve patlıcanın geldiği belirtildi.

Bahar mevsiminin kendini iyice hissettirmesiyle beraber pazarlara meyve ve sebzelerin fideleri çıktı. Genellikle Mersin, Adana ve Antalya gibi şehirlerden getirilen fideleri satın alanlar, tarla veya müstakil evi olanlardan oluşuyor. Tanesi 50 kuruşa satılan fidelerden en çok satılanları ise domates ve biber fideleri. Bunun dışında isteyenler kavun, karpuz, patlıcan, fasulye, çilek gibi meyvelerin de fidelerini bulabiliyor.

Nevşehir'de fide satıcılığı yapan Ekonomik Balıkçılık işletmecisi Uğur Çevikler yaptığını açıklamasında, fide sezonunun açıldığını dile getirerek günde 15 koli fide satışı yaptığını söyledi. Uğur Çevikler, fidelerin bir kısmının il dışından bir kısmının ise yerli fide olduğunu belirterek biber, domates, salatalık fidelerinin daha fazla tercih edildiğini dile getirdi.

Fide sezonunun sadece bir ay sürdüğünü ifade eden Murat Çevikler ise,"Fide dikimleri başladı. İşlerimiz iyi. Köylü vatandaşlarımız ve evlerinde bahçeleri olan vatandaşlarımız aldıkları fideleri dikerek yaz mevsiminde sebze ve meyve ihtiyaçlarını karşılıyorlar" dedi.

SEBZE VE ÇİÇEK FİDE SİPARİŞ: Yeni kayseri cad. türbe yanı 58/1 Ekonomik balıkçılık Nevşehir
0384 323 50 50