Nevşehir'de sel felaketinin bilançosu ağır oldu .Nevşehir'de Etkili Olan şiddetli yağmur ve dolu neticesinde oluşan sel suları bir çok ekili araziye'de zarar verdi. Nevşehir merkez ilçeye bağlı Nar , Çat ve Sulusaray kasabalarında aniden başlayan ve etkili olan şiddetli yağmur ve dolunun bir süre sonra sele dönüştüğü belirtildi.

Sağanak yağış hayatı felç etti...

Yağışların oluşturduğu selden Nevşehir merkez ilçeye bağlı Nar kasabası ekili tarım arazileri zarar gördü. Nar kasabası yalacaç mevki ile senirin, kavacık gibi alanlarda Sel suları önüne kattığı ağaç, kütük, plastik, dal paçalarını derelere ve ekili alanlara taşıdı. Mağduriyet yaşadıklarını belirten vatandaşlar ise yetkililerden gerekli incelemeleri yaparak yardımcı olmalarını bekliyoruz” dedi.

Nevşehir genelinde yağan aşırı yağmur ve dolu sele dönüşerek hasara yol açtı. Meteroloji 7.Bölge Müdürlüğünün uyarısı ardından etkili olan Dolu ve yağmurdan Nevşehir de nasibini aldı. Yağış özellikle Nevşehir merkezi ile birlikte diğer ilçelerinde de etkili oldu. Bu bölgelerde bulunan Ekili alanlar su altında kaldı.

Şiddetli yağış sebebiyle bir çok ekili bahçe ve bağ evleri büyük zarar gördü.

Bu bir doğal affettir Biran önce Zarar tespiti yapılmalı.

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Nar Kasabasi combuz mevkiinde bulunan bahçelerde büyük hasar meydana geldi. Nevşehir Nar Kasabası Combuz mevkii, devlet hastanesi altında olan yerde yağmur nedeniyle büyük hasar meydana geldi. Yağış sebebiyle Kocacayda biriken yağmur sularıda şiddetli şekilde combuz mevkisine gelerek, vatandaşların ekili alanlarına, duvarlarına, kullandıkları yollara zarar verdi..  

Bahçe sahipleri seslerini duyuramamaktan ve yetkililerin bu ise bir çözüm yolu bulamamalarından dolayı FİB Haber`den sitemlerini dile getirdiler.

Her sel geldiğinde büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar Nar belediyesinin kısıtlı imkanlarından dolayı yetersiz kaldığını sadece Nar Belediyesiyle bu işin üstesinden gelinemeyeceğini belirterek buna bir çözüm bulunmasını istediler. Şimdi Selden zarar gören bahçe sahipleri zararın tespitini ve çözüm yolunun bulunmasını bekliyor. Şiddetli yağışlarla birlikte meydana gelen sel nedeniyle Nevşehir genelinde bir çok köy belde ve ilçelerde ekili alanlar su ve çamur altında kaldı.          

Şiddetli yağışla birlikte meydana gelen sel nedeniyle sular altında kalan Nevşehir'in bir bir çok bölgesinde istinat duvarları tel örgüleri yıkıldı bazı elektrik tesisatları zarar gördü.


Nevşehir'de Etkili Olan Yağmur Ekili Araziye Zarar Verdi. İşte Nar kasabasından Sel görüntüleri. 2017