Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bugün ismi Zeytin dalı operasyonu olan Afrin harekatının 17.00'da başladığını duyurdu. Afrin harekatı için Nevşehir de dahil birçok ilde camilerden selâlar okunup, dualar edildi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için bütün camilerde yatsı ve sabah namazı sonrası Fetih Suresi okunacağını ve dua edileceğini bildirdi.
Erbaş, Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla tüm müftülükler ve Diyanet personeline mesaj göndererek, bütün camilerde Türk ordusu için dua edileceğini belirtti.
Erbaş, şunları kaydetti:
"Vatanımızı ve huzurumuzu tehdit eden terör yapılanmalarına karşı, kahraman güvenlik güçlerimizin başlattığı Afrin sınır ötesi harekatının zaferle sonuçlanması için bütün camilerimizde bu akşam yatsı ve yarın sabah namazı sonrası Fetih Suresi okunacak, ordumuza ve milletimize dua edilecektir. Bütün görevlilerimizden söz konusu programı icra etmelerini önemle rica ederim."

Milletimize yönelik iç ve dış tehditleri bertaraf etme maksadıyla başlatılan harekatın zaferle, neticelenmesi, İslam ümmeti aleyhine planlanan tuzakların bozulması, birlik ve beraberlik ruhunun yeniden tesisine vesile olması için Tüm İslam alemini FETİH SURESİ ve şu ayet-i kerimeyi sık sık okumaya davet ediyoruz:
رَبَّنَا اَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْرًا وَثَبِّتْ اَقْدَامَنَا وَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرٖينَ
"Rabbimiz, üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı
sabit kıl (kaydırma) ve kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et."
(Bakara Suresi, 250)
ORDUMUZA DUA: Eyyy Allahım ! Adını senin Rasulü’nün isminden alan Ordumuzu - Mehmetciklerimizi muzaffer eyle ve muhafaza eyle. Bedir ve Uhud’da Rasülüne ve ordusuna yardım ettiğin gibi yardım eyle , güç ver, kudret ver, cesaret ver, kahramanca galip gelmelerini nasib eyle. Muhammed ümmetinin tek ümidi olan askerlerimizi senin himayene emanet ediyoruz Allahım onları sen koru.​