Nevşehir de Dünya’da Semerkand Haftası Kutlamaları Başladı...
Tüm Dünya da bu sene 3.'ncüsü düzenlenen, Uluslar arası 22-29 Mayıs Semerkand Haftası kutlamaları bugün başladı. İlimiz Nevşehir de de kutlanacak Semerkand Haftası, Semerkand Vakfı sorumluları tarafından hazırlanan programlar eşliğinde kutlanacak.

Nevşehir merkez Atatürk Bulvarı Gülbahçe önünde bugün saat:12.00 de başlayan kutlamalar çerçevesinde ilk olarak özellikle Manisa Somada meydana Gelen Maden Ocağı kazasında kaybedilen Isciler for okunan hatmi şeriflerin hatim dualarıda yapıldı.Dualarla başlayan kutlamaların açılış konuşmasını Semerkand Buhara Vakfının ikinci Başkanı İhsan Korkmaz yaptı.

Daha sonra programa iştirak edenlere buhara pilavı ve ayran ikram edildi. Stant açılarak Semerkand Yayınları tanıtıldı. Ayrıca programa katılanlara sponsorlar aracılığıyla dergi ve kitap dağıtıldı.

Kutlama törenlerine çeşitli siyasi parti temsilcileri, sendika ve STK temsilcileri ve çok  sayıda Nevşehirli vatandaş katıldı. 
Nevşehirlilere çok güzel Bir Hafta Hazırlayan Nevşehir Semerkand Vakfı Yetkilileri, programın hayırlara vesile olmasını Temenni ettiklerini belirttiler. Programa TÜM halkımız davetlidir.