Nevşehir İl Müftülüğüne bağlı Esentepe mahallesi Taşlıbel cami gençlik merkezinde düzenlenen iftar proğramına sevgi evleri çocukları, kurum müdürleri ve hemşerileri ile FİB Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı katıldı.

Ev sahipliği üstlenen Taşlıbel Cami İmamı Ahmet Aydemir, çocuklarla yakından ilgilenerek onlarlarla sohbet etti.  

İftara katılan çocuklara nasihatlerde bulunmayı da ihmal etmeyen Değerli Ahmet hocamız İftar öncesinde çocuklara yaptığı kısa sohbetinde onbir ayın sultanı Ramazan ayının önemini anlattı.

İftar sonrasında çocuk ve gençleri Taşlıbel camiisini gezdiren Aydemir, “Manevi değerlerimizi önce kendimiz yaşayarak öğretmek zorundayız. Müslüman olmanın hayatımıza kattığı güzellikleri çocuklarımızla paylaşmak, geleceğimiz olan evlatlarımıza bu hasletleri kazandırmak çok önemli. Bu sofralar da bu inancımızın, kültürümüzün öğrenilebileceği sofralar. Çocuklarımıza Ramazan ayının bir yardımlaşma ayı olduğunu, bir paylaşma ayı olduğu anlayışını kazandırmamız gerekiyor” diye konuştu.

İftar proğramının ardından camiyi gezen çocuklar ardından Gençlik merkezinde Bilgisayardan internete girerek gönüllerince vakit geçirdiler.

Sevgi evlerini unutmayalım...

FİB Haber Merkezi Genel Koordinatörü Fikret Çapacı'da öncelikle böylesine güzel bir örnek eseri Nevşehir'imize ve Esentepe mahallemize kazandıran hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Aynı şekilde Cennet bahçesinden bir köşe misali çiçeklerle bezenen cami ve içerisi cıvıl cıvıl çocuk ve gençlerle dolu "Gençlik merkezini" aktif bir şekilde yürütülmesini sağlayan Nevşehir'imizin çok değerli övgülere layık genç Hocamız Ahmet Aydemir'e saygı sevgi ve dualarımızla teşekkürlerimizi sunuyorum. Aslında anlatmak isteyipte anlatamadıklarımı öğrenmek istiyorsanız Bir gün Taşlıbel Camiini ve hemen yanı başındaki Gençlik merkezini bir kez ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Eminim o zaman benim şuan ki duygularımı daha iyi anlayacak ve hak vereceksiniz. Bu vesile ile sevgi evlerindeki çocuklarımız içinde bir parağraf açamak istiyorum. Burada ki yavrularımızı ihmal etmeyelim. Onların sadece sevgiye ilgiye ihtiyacı olduğu gerçeği ile sevgi evleri çocuklarının her sorunları ile yakından ilgilenen kurum müdürleri ve hemşerilerine teşekkür ediyorum. Ve bir anne bir baba edasıyla böylesine bir kurum ile yuva sıcaklığı yaşattığı için En büyük teşekkürü Devletimize söylemeyi borç biliyorum.  Belkide şuana kadar en güzel iftarımızı onlarla birlikte yaptığımız keyif veren gün için emeği geçen herkesten bir kez daha Allah razı olsun. Bu keyifli manevi atmosferi yaşamak isteyenleri de aileleri ile birlikte Sevgi evine uğramalarını ve bir yavrumuzun başını sıvaşlamalarını tavsiye ederim.

Taşlıbel Cami İmamı ve TDV Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Aydemir, Türkiye Diyanet vakfı olarak, hayır sahiplerinin emanetlerini yerlerine ulaştırıyoruz. Allah milletimize çok versin.