SİGARASIZ YAŞAM KONULU TOPLANTI DÜZENLENDİ
           Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı salonunda ‘Sigarasız Yaşam Konulu’ toplantı düzenlendi.

  Toplantıya; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ ,İl Müdür Yardımcısı Gürol ÇETİN, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Recep EROĞLU,Gıda Yem Şube Müdürü Atilla ARSLANGİRAY ve Kurum personelleri katıldı.

         İl Gıda Tarım ve hayvancılık  Müdürü Okan YILMAZ yaptığı konuşmasında;

         Hiç sigara kullanmadığını ifade ederek, sigarasız bir yaşamın değerli olduğunu, Sigara bırakmak isteyen personellerine de destekte bulunacağını söyledi.

         İl Müdür Yardımcısı Gürol ÇETİN ise; daha önce başından geçen bir anısını paylaştı, sigara içmediği halde bir sağlık  muayenesi sonucunda doktorun kendisine sigarayı bırakmayı tavsiye ettiğini söylediğinde çok şaşırdığını  ancak sigarayı içmediğini bildirmesi üzerine akciğer röntgeninde sigara dumanını tanısına varıldığı ifade edildi, ÇETİN’ nin  bu durum  karşısında tespit edilen  dumanın sigara içilen bir ortamlardan kaynaklandığı kanısına vararak, bulunulan ortamların sigara içilmeyen mekanlar olmasına dikkat edilmesi gerekliliğini söyledi.

Toplantıda Yeşilay Derneği Şube Başkanı Şahin GÜNEŞ Sigaranın Sağlığa Zararları konusunda bilgilendirme sunumu yaptı. Türkiye’de Sigara içme  yaşının 12’ ye kadar indiğini belirten GÜNEŞ Sigarasız bir Yaşam için çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

         Toplandı sonunda Şahin GÜNEŞ desteklerinden dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ’a, İl Müdür Yardımcısı Gürol ÇETİN’e, yakın zamanda sigarayı bırakan Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Recep EROĞLU’na, Gıda Yem Şube Müdürü Atilla ARSLANGİRAY’a, ve Sigarayı bırakmaya istekli Ziraat Mühendisi Tülay CANATAN’a Teşekkür ederek Yeşilay rozetlerini taktı.

Haber Fotoğrafları