Gaziantep'te 20 Ağustos'ta sokakta yapılan kına gecesi etkinliğinde 56 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısının ardından, İçişleri Bakanlığı kararıyla sokaklarda yapılacak düğün, nişan ve kına gecesi etkinlikleri yasaklandı.

 İçişleri Bakanlığı düğün, nişan ve kına gibi etkinliklerin sokaklarda yapılmasını yasakladı. Kapalı mekanlarda yapılacak etkinlikler için de en geç 24 saat önce Emniyet'e bilgi vermek gerekecek.


İkinci bir duyuruya kadar sokak düğünleri yasak!

Gaziantep'te, 20 Ağustos günü sokakta yapılan kına gecesine yönelik yapılan ve 56 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısının ardından İçişleri Bakanlığı kararıyla tüm Türkiye genelinde sokakta ve açık alanlarda yapılacak düğün, nişan ve kına gecesi asker eğlencesi gibi etkinlikler yasaklandı.

Gaziantep'te yapılan bir sokak düğün töreni sırasında meydana gelen terör saldırısında 56 kişinin kaybetmesi 94 kişinin de yaralanmasının ardından Nevşehir merkez ve tüm ilçelerde sokak düğünü yapılması yasaklandı. 


Sokak düğünlerine getirilen yasak kararı tüm il valilikleri ile ilçe kaymakamlıklarına tebliğ edildi. Valilik ve Kaymakamlıklar da alınan bu kararı kamuoyuna yerel medya, anons sistemi ve muhtarlar aracılığıyla duyurmaya başladı.

Etkinlikler için emniyete haber verme zorunluluğu

Düğün, nişan ve kına gecesi yapacak kişilerin, güvenlik güçlerine en az 24 saat önce bilgi vermesi de zorunlu hâle getirildi. Karara uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası uygulanacak. 

Kapalı mekanlarda yapılacak etkinliklerde de olası terör saldırılarının önlenmesi amacıyla polis ve jandarma önlem alacak.