Çevre ve yörenin doğal, kültürel, mimari, tarihi, ekonomik, estetik, görsel değerlerini ve özgün kimliğini koruyarak ön plana çıkaran sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme projesi, Hafız İncekara Caddesi üzerindeki tarihi binalarda ve Karasoku Mahallesi Cerit Sokak’da,  uygulanacak.

Şehrin tarihi, kültürel, turistik değerlerinin korunması ve geliştirilmesi yönünde halen dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu 11 mahalleyi içine 396 bin metrekarelik bir alanda temizleme çalışmaları yürüten Nevşehir Belediyesi,  Karasoku Mahalesi Cerit Sokak ile Raşitbey Mahallesi Hafız İncekara Caddesinde sokak sağlıklaştırma ve tarihi yapıların cephe iyileştirme projesi başlattı.

Binaların cephelerini, tarihi ve kültürel dokularını koruyarak yenilenmesini amaçlayan proje, ayrıca tarihi yapıların yer aldığı sokakların projesine uygun bir şekilde düzenlenmesini hedefliyor. 

2 ayrı merkezde uygulanması planlanan Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe İyileştirme Projesi, Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda onaylanmasının ardından uygulamaya geçirilecek.