Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Atelefonla,sayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık-Oto Hırsızlık ve Yankesicilik- Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinden bir başarılı çalışma daha.

Nevşehir'de meydana gelen olayda kendisini polis ve savcı olarak tanıtıp vatandaşları dolandırmaya kalkan şahıs suçüstü yakalandı...

 Nevşehir'de aynı kişiyi ikinci kez dolandırmak isterken yakalandı.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre; 14.12.2018 günü Nevşehir merkez  Cevherdudayev Mahallesinde ikamet eden G.G. isimli şahsı telefon ile arayarak kendisini Polis ve Savcı olarak tanıtan şahıslar tarafından 8.000 Dolar ve 13.000 Euro dolandırılması neticesinde meydana gelen “Nitelikli Dolandırıcılık” olayı ile ilgili olarak; Mağdur şahıs dolandırıcıların dolandırılma olayından sonra kendisini sürekli arayarak para istediklerini bildirmesi üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğümüz Hırsızlık-Oto Hırsızlık ve Yankesicilik- Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerimiz tarafından kurgulanan plan çerçevesinde parayı teslim almak için ilimiz Nevşehir'e gelen D.A. isimli şahıs ile Nevşehir merkez Hacırüştü Mahallesi Kazım Hoca Caddesi civarında Boş Arazi üzerinde seri numaraları belirlenen paraları teslim etmek üzere iken Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda suçüstü yakalanarak göz altına alınmış.
Emniyet Müdürlüğümüz işlemleri ardından 19.12.2018 tarihinde Adli Makamlara sevk edilen şahıs TUTUKLANARAK Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edilmiştir.
            GÜVENLİ ŞEHİR… NEVŞEHİR…
Lütfen Dikkat!
Adli mercilerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz (Polis ve Jandarma) hiçbir şekilde vatandaştan para talep etmezler.