FİB Haber Alo Nevşehir WhatsApp ihbar hattına "Sizden Gelen Şikayet ve İhbarlar" da vatandaşlarımız yaşadığı su sıkıntısını dile getirdiler.

Nevşehir merkez Esentepe, 350 evler, Mehmet Akif Ersoy, Sümer ve Güzelyurt mahallesi sema sokaktan FİB Haber merkezimizi telefonla arayan Nevşehirli vatandaşlarımız dün geceden beri akmayan sularından dolayı yaşadıkları mağduriyetleri dile getirdiler. Bir vatandaş olarak su Faturamızı düzenli olarak ödüyoruz. Ama görüyoruz ki sularımız yok. Bu konuda kesinti için ne haber veren var ne geleceğini bilen ... Bilgilendirme yapılsa en azından başımızın çaresine bakarız ama o da malasef yok. Lütfen sesimizi duyurun. Bu çağda su kesintisini kabul etmemeiz mümkün değil diyerek şikayetlerini ifade ettiler.


Sularımız Akmıyor! Nolur sesimiz olun!

Sularımız akmıyor, bizler mahalle sakinleri olarak bu durumdan rahatsiz oluyoruz temizligimiz yemegimiz herseyimiz kaliyor. FİB Haber olarak rahatsizligimizi dile getirirseniz seviniriz.

Nevşehir'de su kesintisi ile ilgili belediyeden açıklama
Şehrimizde dün yaşanan TEİAŞ ”Elektrik kesintisi kaynaklı olarak kuyu ve pompaların çalıştırılamaması nedeni ile bazı mahallelerimizde su kesintisi uygulanmak zorunda kalınmıştır.” denildi.

Nevşehir Belediyesinden yapılan açıklamada; şehirde su kesintisinin olmadığını belirtilerek, "Elektrikten kaynaklanan bir sıkıntı var. Pompalar tam çalışamadığı için yerli basınç sağlanamıyor, bu yüzden de yüksek yerlere zaman zaman sular çıkmıyor. Bu sorunun çözümlenmesi için ekiplerimiz çalışıyor" denildi.

Nevşehir'de dün akşam meydana gelen elektrik kesintisi sonrası depoların dolmaması nedeniyle şehrimiz bağzı semtlerinde su kesinti yaşandığı şuan depoların doldurulma çalışmaları devam ettiği çoğu mahalllere su verilmeye başlanmış olup, en kısa sürede diğer mahallelerede suların verileceği belirtildi.

350 evler mahallesinde yüksek olan mahallerde gece 12.00 gibi su gelmesi bekleniyor.


SMS ile su kesintileri konusunda bilgilendirme talebi...
Iyi günler kolay gelsin. Nevşehirde su kesintisi olacaksa belediye abonelerine sms ile bildirmeli . Aksaray dan geldik biz iki yıl önce hala bize hangi mahalle hangi sokakta su kesintisi olacaksa mesaj geliyor. Su kesinti nedenini saat ve tarihini kesintinin biteceği zamanı sms ile bildirebilir belediye diger sehir belediyeleri bunu yapiyor. Biz teşekkür ederiz yetkililere iletmenizi rica ediyoruz.


Merhabalar ben Güzelyurt mahallesinden.....Belediye nin vatandasi haberdar etmeden, bilgilendirmeden su kesintisi yapmasi hakkinda sikayetci olacaktim. Her aradigimda da ani bir ariza cikiyor her ne hikmetse. Ariza çıksa bile bunu internet sitesine duyuru olarak koymak ya da yerel basına bildirmek bu kadar zor olmasa gerek. Bakin ben ulasabiliyorum yerel basına. Çalışanı, okula giden öğrencisi,  temizlik yapan ev hanımı, ateşli cocugu olup bir ılık suya ihtiyaci olan vatandaş ne yapacak? 

İşte şikayetler ve şimdi söz Nevşehir Belediyesinde. Biran önce su sıkıntısın çözüme kavuşması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.