SÜDGE Eğitimlerinin 29. Dönemi Başlıyor

NEVŞEHİR(MHA) Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitiminin 29. Dönemi 28 Şubat 2014 tarihinde başlayacak. Başvuruların 27 Şubat 2014 Perşembe günü mesai bitimine kadar Nevşehir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi (Ruh Sağlığı Programları Birimine) yapılması gerektiği bildirildi.

Eğitim programına katılmak isteyenlerin; 4 adet Fotoğraf, Sürücü Belgesi Geri Alma Tutanağı (Jandarma ya da Emniyet), Nüfus Kayıt Örneği Onaylı, Dilekçe, 520 TL Eğitim ücreti (2014 Mali Yılı için Halk Bankası Nevşehir Şubesine yatırılmış dekont evrakı)  ile başvuruda bulunması gerekiyor.

12 kişi ile sınırlı olacak eğitim Programını düzenleyecek Eğitim Birimi Nevşehir Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 25 Şubat 2010 tarihinden itibaren hizmete girdi. Bu eğitim biriminde, alkollü araç kullanarak trafik kurallarını ihlal eden ve trafik güvenliğini tehlikeye düşüren, ikinci kez sürücü belgesi geri alınan sürücülerin ” Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimine” katılmaları ve eğitimi başarı ile tamamlayanların (2 yıllık cezalarını bitirmişler ise) sürücü belgelerini geri almaları amaçlanmakta. 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 48. Maddesinin 4785 Sayılı Kanunla değişik 5. Fıkrasına ve 181 Sayılı Sağlık Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 43. Maddesine dayanılarak hazırlanan “Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği” 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla Resmi Gazete’de yayınlandı. Yönetmelik alkollü araç kullanarak trafik kurallarını ihlal eden ve trafik güvenliğini tehlikeye düşüren, ikinci kez sürücü belgesi geri alınan sürücülerin “Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimine” katılmalarını ve eğitimi başarıyla tamamlayanların sürücü belgelerini geri alabilmelerini hüküm altına alındı.

Yönetmelik gereği İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Birimine bünyesinde kurulmuş olan Eğitim Merkezinde sürücü belgesi geri alınan kişilerin riskli sürücü davranışları değerlendirilip trafik güvenliği bilincinin geliştirilmesi hedefleniyor. Eğitim programı sonunda eğitimi başarıyla tamamlayan sürücülere “Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitim Belgesi” verilecek. Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimine katılacak olan sürücülerin Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Birimine şahsen başvurmaları gerekiyor.