Nevşehir'in Mehmet Akif Ersoy Mahallesi yeni TOKİ'de vatandaşların su ihtiyacı itfaiye aracıyla getirilen su ile giderilmeye çalışılıyor. 

Nevşehir'in Mehmet Akif Ersoy Mahallesi yeni TOKİ'de 3 gündür yaşanan susuzluk, mahalle sakinlerini bezdirdi. Yaklaşık 3 gündür su sıkıntısı yaşanan mahallede yaşayanlar, Nevşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından tankerlerle dağıtılan içme ve kullanma suyu ile ihtiyaçlarını karşılıyor. Vatandaşlar, ellerindeki bidonları doldurarak bir nebze olsa su ihtiyacını gidermeye çalıştı.

Yaz sıcağında susuz kaldılar

Çamaşırlarını, bulaşıklarını su olmadığı için yıkayamadığını belirten mahalle sakini bayanlar, "Taşıma suyla yaşanmaz. 3 gündür çile çekiyoruz. Biran önce mahallemizin su sorununun çözülmesini istiyoruz." diyerek, sıkıntılarını dile getirdiler.

Çalışmalar sürüyor: 'Nevşehir'in içme suyu sorunu kalmayacak'

Edindiğimiz bilgilere göre, Nevşehir'in bazı mahallerinde yaşanan su sıkıntısı nedeniyle başlanılan çalışmalarında devam ettiği belirtildi.

Nevşehir'in içme suyu ihtiyacının karşılanması için Nevşehir Belediyesi'nin koordinesinde DSİ 12. (Kayseri) Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Nevşehir İçmesuyu DY2, DY4 Depoları inşaatı İşinde Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Projenin tamamlanması ile Nevşehir Belediyesinin işletmekte olduğu 1000 m3 lük mevcut depoların ihtiyacı karşılayamamasından dolayı, iş kapsamında yapılacak 3 adet 5000 m3 lük depolar sayesinde kapasite artırılmış olacaktır. Merkez 121. Şube Müdürlüğü kontrollüğünde yapımı devam eden projenin; DY4 Deposunda kazı imalatları devam etmekte olup, DY2 deposunun da temel betonu döküldü duvar imalatları devam etmektedir. 02.03.2018 tarihinde başlanılan depolama tesisi inşaatının 29.07.2018 tarihinde bitirilmesi hedeflenmektedir.

'Lütfen Suyumuzu tasarruflu kullanalım' 

Nevşehirli vatandaşlarımızdan ricamız suyu daha tasarruflu kullanmalarını istirham ediyoruz. Daha da dikkatli olmalıyız. Her damlasının değerini bilmemiz gerekiyor. Çünkü suyun yerine ikame edebileceğimiz başka bir kaynağımız yok...