Nevşehir'de zor şartlar altında görev yaptıklarını söyleyen taksiciler korsan taksicilerden şikayetçi.Taksiciler Nevşehir'de korsan taksilerin çoğaldığını ve bu soruna çözüm bulunması gerektiğini belirtiyor. Vergi vermeden çalışan korsan taksiler Nevşehirdeki taksicilerin ekmeğini adeta gasp ediyor.

Ses Taksi Durağı Taksi esnaflarından Ramazan Tavsamaz, son zamanlarda sayıları artan korsan taksilerden dolayı işlerinin sekteye uğradığını söyledi. Tavsamaz,“Biz Devlete vergi veriyoruz, korsan taksiciler vergi vermeden çalışıyorlar. İşlerin durgun olduğu bu günlerde bir de korsan taksiciler ekmeğimize balta vuruyor. Ne emeklerimizin karşılığını alıyoruz ne de masraflarımızı karşılayabiliyoruz. Korsan taksi konusuna bir çözüm bulunması gerekiyor.” dedi.

Korsan taksilerin  kendilerine zarar verdiğine işaret eden Tavsamaz şunları söyledi: "Bu konuda görevli olan kurum ve kuruluşların denetimi arttırmasını rica ediyoruz. İşlerin durgunluğu sebebiyle günde en fazla 2 sefer yapabiliyorum. Masraflarımızı zor karşılıyoruz. Sezon istediğimiz gibi geçmedi. Kış aylarımız nasıl geçecek bilemiyorum."

Nevşehirli taksiciler Suriyeli korsan taksicilerden şikayetçi 

Taksi esnaflarından Ramazan Tavsamaz FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamalarında; "Nevşehir merkez de taksicilik faaliyeti göstermekteyiz. Biz sigortalarımızı en yuksek seviyeden yaptırırken bir ticari taksiyi faaliyete gecirebilmek icin çok yuksek meblağlar verip taksi plakası alarak bu işi yapıp geçimimizi saglamaya çalışıyoruz. Ama uzun zamandan beridir taksiciler olarak korsan taksilerden müzdaribiz. Nevşehir'de korsan taksicilik yapanların bir çogunu mücadelemiz sonucunda bu faaliyetten uzak tutmayı başarmiş olsakta bunun yanı sıra İran'lı ve Suriye'li sığınmacılarla başımız dertte. Kendilerine verilen araç alım hakkını suistimal eden hatta sadece korsan taksicilik yapmak için araç alanlar var. Biz bunları her ne kadar kendi çabalarımızla uyararak, ilgili mercilere bildirdiysekte hala hazırda bu konuyla ilgili kanayan yaramıza bir çare bulunamamıstır. FİB Haber.Com aracılığınızla, ilgili makamların bu konuya el atıp, bu yaşadığımız mağduriyetlerimizi gidermelerini istiyoruz. Emek hırsızı MA (Misafir Araç) plakalı araçların denetiminin artırılmasını ve yavuz hırsızların ev sahibini bastırmalarına önlem alınmasını istiyoruz" dedi.

Nevşehirli Taksiciler yetkililerin bir an önce korsan taksi sorununa çözüm bulmasını istiyor. ​