NEVŞEHİR(MHA) Vakıflar bölge müdürlüğünün bürokrasinin hantal yapısıyla yürüttüğü Kurşunlu Camii ve Damat İbrahimpaşa Külliyesinde yapacağı çalışma henüz hayata geçirilemedi.

En Son Vakıflar Bölge Müdürlüğünün ihale aşamasına getirdiği belirtilen Kurşunlu Camii ve Damat İbrahimpaşa Külliyesinde restorasyon ve onarım çalışmalarının uzaması nedeniyle Cami yaptırma ve yaşatma derneği caminin eskiyen elektrik tesisatını yenilemek zorunda kaldı.

15 Bin Liraya Elektrik Tesisatı Yenilendi
Edinilen bilgiye göre dernek yönetimi çok eski olması nedeniyle yüklü faturalar gelen elektrik tesisatını 15 bin liralık bir harcama ile yeniledi. Led aydınlatma sistemine çevrilen Kurşunlu Camiindeki elektrik tesisatının yenilenmesinin ardından daha önce aylık 900 TL dolayında gelen elektrik faturasının 350 TL ye kadar düştüğü öğrenildi.



Nevşehir de Tarihi Kurşunlu Camiinin Taş Duvarları Eriyor...
Lale döneminin Sadrazamı Nevşehir'li Damat İbrahim Paşa'nın doğup büyüdüğü Nevşehir'de yaptırdığı Külliye içerisinde yer alan Kurşunlu Cami'nin dış duvar taşlarında hızlı erime dikkat çekiyor.

Nevşehir'de ayakta kalabilmeyi başarmış ender tarihi yapılardan biri olan 1727 yılında tamamlanarak ibadete açılan tarihi Kurşunlu Camii'nin 18. yüzyılda yapılan dış duvarlarındaki hızlı taş erimeleri ile ciddi tahribatla karşı karşıya kaldığı belirtiliyor.

Nevşehir'in Cami Cedid Mahallesi'nde bulunan tarihi Kurşunlu Camii'nın dış bölümlerinden itibaren koruma altına alınması amacıyla 18. yüzyıl başlarında caminin dört bir yanında yapılan ihata duvarları, bilinmeyen nedenlerden dolayı hızlı bir aşınma süresine girdi.Cami giriş bölümündeki taşların hızlı bir şekilde ufalanıp tahrip olması karşısında Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün harekete geçerek, eriyen taşların yerlerinin değiştirilmesi ile bu yönde etkili bir çalışma yapılabileceği ifade edildi.