Nevşehir'de sağanak yağış sele neden oldu. Sel baskınlarına maruz kalan ekili araziler heba oldu. Sağanak nedeniyle bazı ilçelerde vatandaşların evleri, tarım arazileri ve ekili ürünleri sular altında kaldı.

İlk belirlemelere göre Nevşehir'in Acıgöl, Ürgüp ve Derinkuyu ilçelerinde tarım arazilerini su bastı. Özellikle Acıgöl'ün Karapınar beldesi, Ürgüp'ün mazı ve başdere köyleri, Derinkuyu' nun Güneyce köyleri ile Özlüce ile Kaymaklı beldelerinde dolu ve şiddetli yağmur sonucu sel sularının altında kaldı. 

Nevşehir'de iki gündür etkili olan şiddetli yağmur ve dolunun ardından bazı ilçe ve beldelerde derelerden taşan yağmur suları ekili arazileri sular altında bırakırken, bazı çiftçiler ise arazi yollarının seviyelerinin yükseltildiğini ve tarlalardan daha yüksekte kalan yollarda biriken suların doğrudan tarlalara akmasından şikayetçi oldu. Gelecekleri ve umutlarını ektikleri tarlaları sular altında kaldığını söyleyen çiftçiler, doğal afet komisyonu kurulmasını ve yetkililerin acilen zarar tespit çalışmalarına başlamalarını istedi.

Yağışlar nedeniyle bazı vatandaşların evleri, arazileri ve ekili ürünleri sular altında kaldı.  Su altında kalan arazilerde hasar tespit çalışması başlatıldı.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız yaptığı açıklamasında; "Ürgüp/Başdere Köyümüzde Dolu Ekili Alanlara Büyük  Zarar  Verdi.Sel Nedeniyle Topuz-Yavaş İstikametinde  Yola İnen Taş Ve Çamurların Temizlenmesinde Özel İdare Ekiplerine Destek Verdik" dedi...

Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Savaş Benli; "An itibariyle Ürgüp Mazı ve Başdere, Derinkuyu Güneyce ve Özlüce ile Kaymaklı beldemizde yaşanan selle mücadelemizde 24 saat teyakkuz halindeyiz." açıklamasında bulundu.