Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılara Göz Açtırmıyor.
            28.03.2017 tarihinde mağdur G.G. ve eşi H.G.’i telefon ile arayarak kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp 37.500 TL. lerini dolandıran şahısların tespitine yönelik Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğümüz İstihbarat Şube Müdürlüğü ile ortak yapılan çalışmada;
Olayın olduğu yer ve olayı aydınlatmaya elverişli güvenlik kamera sistemlerin bulunmadığı, bu yüzden olayın Türkiye genelinde benzerlik gösteren olaylarla ilgilerinin bulunup bulunmadığı yönünde yapılan çalışmada, Balıkesir İlinde meydana gelen benzer nitelikte olayda da şüphelilerinin 06.... plaka sayılı aracı kullandıkları aracın sürücüsünün İ.D. isimli şahıs olduğu tespit edilmiş şahıslar ve araç Tokat ilinde yakalanmaları sağlanmıştır.
İ.D. (1995), H.B. (1995) ve R.A. (1984) isimli şahıslar Turhal İlçe Emniyet Müdürlüğünce sevk edilmiş oldukları adli makamlar tarafından tutuklanarak Zile M Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmişlerdir.
 
172 yıldır milletimizin huzur ve güvenliğine yönelik şer odaklarıyla verdiğimiz mücadele yine milletimizin sevgisi ve desteği ile aralıksız ve kararlıkla devam edecektir.