Tüm yurdu saran kar ve soğuk hava Nevşehir'de de de etkisi gösterdi. Özellikle kentteki Necip Fazıl Kısakürek Bulvarı İtfaiye önü çevre yolu, 2000 Evler mahallesi, Terminal kavşağı, Avanos, Ürgüp ve Derinkuyu yolu üzerlerinde araçlar buzlanma nedeniyle yolda ilerlemekte güçlük çekti. Çoğu yol buzlanma sebebiyle kapanırken, yolda kalan çok sayıda araca trafik polisleri ile çevredeki vatandaşlar yardımcı oldu, Araçlar vatandaşların iteklemeleri sonucu yollarına devam edebildi.

Nevşehir Çardak Köyüne giden Terminal yolu ve Aksaray Yolunda Meydana gelen trafik kazalarından dolayı Tamamen Trafiğe Kapalı Olduğu Öğrenildi, Ayrıca Nevşehir Avanos istikametinde aşırı derecede buzlanma olduğu araçların ilerlemekte güçlük çektikleri bilgisi geldi.

Derinkuyu- Nevşehir arası yol durumu felaket durumda 15- 20 araçlık trafik yoğunluğu var. Araçlarin ortalama hiz sınırı 30-40 km. Yoğun tipi devam ediyor.

Sürekli kaza haberleri geliyor.

Tuzlama çalışmaları ve Yol temizleme çalışmalarının yetersiz kaldığı yollarda trafik adeta felç oldu. Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik ekipleri canla başla mücadele ediyor.


Nevşehir Aksaray Çevre Yolu hem geliş hem gidiş yönünde trafiğe kapanırken Ürgüp, Derinkuyu ve Avanos yolunda da trafik durma noktasına geldi. Karayolları ekiplerinin buzlanan yollara müdahale etmesi için bekleniyor.

Kazalara müdahele etmeye çalışan Trafik ekipleri ve çekicilerde kaza atlattılar.
Bugün saat 11.00 de Üniversiteyi geçince Avanos yolu rampasında kaza oldu.

Nevşehir 2000 Evlerden Çarşı Merkezi istikametine giden 06 DV 7609 Plakalı TOYATA Marka Pikap araç buzlanmadan dolayı aracın kontrolünü kayıp ederek orta refüje devrildi.  Araç sürücüsü sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.