Türk Polis Teşkilatının kuruluşunu 171. Yıldönümü Nevşehir’de bir dizi etkinlikler ile kutlandı.
Nevşehir’de ilk töre Nevşehir Valiliği önünde bulunana Atatürk Anıtına İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu’nun çelenk sunumuyla başladı. Program daha sonra Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde devam etti. Burada ki programa, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Metin Alkaya, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, MHP İl Başkanı İlhan Kaya, polis ve askerler, öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu’nun konuşmasıyla devam etti. Kalayoğlu, “ Türk Polis teşkilatının 171. Yıldönümü nedeniyle düzenlemiş olduğumuz etkinlikle bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Türk Polis teşkilatı olarak gelişen teknolojiye ayak uydurarak çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Nevşehir’de vatandaşlarımızın bizlere olan destekleriyle son derece güvenli bir ilde yaşıyoruz. Bizlere desteklerini esirgemeyen tüm Nevşehir halkına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu’nun konuşmasının ardından ise telefon dolandırıcılığıyla ilgili olarak Nevşehir Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan mini skeçler programa katılanlar tarafından büyük bir beğeni ile takip edildi.
Program sonrasında ise Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan tarafından skeç oyuncularına ve Gençlik Merkezi Müdürü Ersen Dörtkol’a teşekkür belgesi takdim etti.
Program hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.