Yoğun kar yağışı Nevşehir'de ulaşımı felç etti. Sabah saatlerinde başlayan ve gün içerisinde etkisini artıran kar, ulaşımda aksamalara neden oldu.

Nevşehir'de etkili olan kar yağışı nedeniyle bir çok köy yolu ulaşıma kapandı. Yine Nevşehir'i Niğde'ye bağlayan Derinkuyu yolu, Kırşehir'e bağlayan Gülşehir-Hacıbektaş yolu, Aksaray'a bağlayan Acıgöl yolu ve Kayseri'ye bağlayan Avanos yolunda Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Çoğu yol aşırı kar yağışı ve buzlanma sebebiyle kapanırken, yolda kalan çok sayıda araca trafik polisleri ile çevredeki vatandaşlar yardımcı oldu, Öte yandan yolda kalan otobüsler vatandaşların iteklemeleri sonucu yollarına devam edebildi.

Sürekli kaza haberleri geliyor.

Tuzlama çalışmaları ve Yol temizleme çalışmalarının yetersiz kaldığı yollarda trafik adeta felç oldu. Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik ekipleri canla başla mücadele ediyor.

Nevşehir Aksaray Çevre Yolu hem geliş hem gidiş yönünde trafiğe kapanırken Ürgüp, Derinkuyu ve Avanos yolunda da trafik durma noktasına geldi. Karayolları ekiplerinin buzlanan yollara müdahale etmesi için bekleniyor. Kazalara müdahele etmeye çalışan Trafik ekipleri ve çekicilerde zor anlar yaşıyor.

“Mecbur kalmadıkça yola çıkmayın”
Nevşehir'de yoğun kar yağışı ve zaman zaman etkili olan tipi her geçen dakika şiddetini arttırarak devam ediyor. Yarın günün ilk ışıklarına kadar kar yağışı ve tipinin devam edeceği belirtilirken, yetkililer “mecbur kalmadıkça yola çıkmayın” uyarısını yapıyor.