Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve öğrencilerin imkanları dahilinde profesyonel drone imal edilmiştir. 

İmal edilen drone yüksek hız kabiliyeti, yüksek irtifa ve ani manevra kabiliyeti ile göz doldurmaktadır.Yaklaşık olarak 2 ayda imalatını gerçekleştirilen drone, piyasadaki hazır drone’larla kıyaslandığında oldukça profesyoneldir.

Sadece havada uçma yüksek kabiliyetlerinin yanı sıra hareketli ayaklar imal edilerek karada da yürüyebilen, hareket edebilen essiz bir drone haline getirme çalışmaları devam etmektedir. Böylelikle hem hava da hem karada kolayca hareket kabiliyeti sağlanacaktır.Drone GPS özellikli olup kumandanın pili bitme veya herhangi bir devreden çıkma durumunda ilk kalkışın başladığı noktaya geri dönme özelliğine sahiptir.

Bir diğer özelliği de Gimbal bulundurarak görüntü alırken titreşimleri engelleyerek görüntü netliği sağlamasıdır. Alınan görüntüler canlı olarak (anlık) cep telefonu, tv izleme imkanı sağlayan kamera sistemleri kullanılmıştır.Gövde ve pervaneler ileri teknoloji ürünü olan karbon fiberden yapılmıştır. Karbon fiber dayanıklı malzeme olup herhangi bir test sürüşünde drone’un düşmesi durumunda parçalanma riski azaltır.